Decoraţiuni de brad din pânză de sac, fetru şi nasturi

Aveam pregătit pentru azi un alt articol, dar pentru că aceste decoraţiuni de brad din pânză de sac au nevoie de 24-48 de ore timp de uscare, m-am gândit să vi le prezint azi, poate aveţi chef să le faceţi. Pentru realizarea lor m-am inspirat din vitrina unui magazin – am văzut acolo o decoraţiune oarecum similară şi am încercat s-o reproduc acasă.

DSCN5345

Materiale: pânză de sac, resturi de fetru alb, năsturei, aracet care se usucă transparent (din acela şcolar), prenadez, sfoară.

Se decupează din pânză de sac decoraţiunile dorite – eu am făcut o cizmuliţă şi o mănuşă. Aracetul se îndoaie cu apă şi cu ajutorul unei pensule se unge toată suprafaţa decoraţiunilor, până se îmbibă bine (ca la tehnica papier mache). Se lasă la uscat. După ce am făcut asta şi s-au uscat, mi-am dat seama că ar fi fost mai uşor să apretez pânza prima dată şi apoi s-o decupez, s-ar fi decupat mai elegant şi mai precis.

Se lipesc manşetele din fetru alb, intercalând agăţătorile. Eu am făcut greşeala să le lipesc la final cu pistolul de lipit cu silicon şi se vede cam urât pe verso, aşa că e mai bine să le intercalaţi între pânză şi fetru. Fetrul şi năstureii i-am lipit cu prenadez.

Decoraţiunile se pot folosi pentru brad, pentru agăţat prin casă sau ca anexă la un cadou frumos ambalat într-o hârtie cu aspect retro (hârtie maro de ambalaj sau hârtie cu imprimeu de ziar).

Dacă vă place ideea şi vă iese bine din prima, puteţi face o mulţime de alte decoraţiuni din pânză de sac care să aibă aspect shabby-chic, dacă le decoraţi cu resturi de dantelă, nasturi din lemn natur şi alte elemente naturale.

4 Replies to “Decoraţiuni de brad din pânză de sac, fetru şi nasturi”

  1. Ce fain! Imi place mult materialul asta, iuta parca ii zice, nu? Eu nu stiu daca mai apuc sa mesteresc ceva anul acesta.

    1. Iuta este planta din ale carei fibre se face panza de sac. Stiu ca atunci cand eram mica aveam un covor de iuta si imi placea maxim, se intretinea si se aspira atat de usor! Am zis de atunci ca eu cand voi creste mare, numai covoare de iuta imi voi pune in casa, chiar daca erau expresia saraciei (versus covoarele persane).

  2. Super tare ideea! O sa incerc impreuna cu baietelul meu sa ne jucam putin, ca sa mai punem o caramida la dezvoltarea creativitatii. Vom urmari cu atentie acest blog! Felicitari!

  3. Așa ar trebui sa ne învățâm copiii să se preocupe în timpul liber. Astfel de activități dezvoltă abilitățile practice și imaginația, iar bucuria de la final, văzând produsul finit este nemăsurabilă!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.