Deşi reţeta asta e luată dintr-un pliant publicitar, articolul nu e publicitar, mi-am cumpărat singură ingredientele şi tot singură am descifrat reţeta scrisă prost în respectivul pliant. De multe ori, reţetele care apar în astfel de pliante sunt neverificate de cineva profesionist şi fie apar ingrediente în plus în reţetă faţă de lista iniţială, fie unele sunt uitate de tot, fie se sar etape de preparare în descriere. Eu am făcut-o folosindu-mă de bunul meu simţ şi cred că a ieşit chiar bună. E o reţetă pe care o voi repeta.
Ingrediente: o conservă de fasole albă în sos curry de la Bonduelle, 600 de grame de pulpe de pui dezosate, jumătate de conservă de roşii cuburi (eu n-am avut, aşa că am folosit o cană de sos de roşii de la Delikat – foarte bun – şi câteva roşii cherry tăiate în sferturi), 1 ceapă mare (am pus o ceapă mai mică şi una verde, să dea puţină culoare), sare, piper, o foaie de dafin. În lista iniţială mai apare şi usturoiul, dar în descriere usturoiul a fost uitat şi l-am uitat şi eu, însă cred că ar da un gust nemaipomenit dacă ar fi adăugat tăiat felii în ultimele zece minute de fierbere ale preparatului.
Mod de preparare: pulpele dezosate se taie în fâşii nu foarte subţiri. Se prăjesc uşor într-o tigaie şi, după ce se rumenesc, se scot deoparte. În uleiul rămas se căleşte ceapa (eu recunosc că am pus ceapa peste carne, după ce s-a rumenit puţin, şi am continuat să le călesc împreună). Se pune la loc carnea, se adaugă conserva de roşii sau sosul şi se adaugă o foaie de dafin. Se sărează şi se piperează. Se pune o jumătate de pahar de apă şi se lasă la fiert la foc mic, cu capac, până se găteşte bine carnea. La final se adaugă conserva de fasole cu tot cu sos şi se amestecă bine. Se mai lasă pe foc cât să se întrepătrundă aromele (fasolea e deja gătită).
Eu aş servi-o cu nişte castraveţi muraţi de vară, mi se pare că, deşi are o tentă exotică, merge foarte bine cu nişte murături acre de-ale noastre 😀
Mamma mia!!!!
FAC si EU, acush fug s-arunc o mana de fasole LA fiert. Ar merge si cu carne de vitel?
Imi aduce aminte de iahnia noastra de fasole. Am putea spune ca este o varianta reinterpretata? Sper sa fie o surpiza placuta deoarece am de gand sa o incerc.