Acum opt ani, când am cumpărat apartamentul, am avut nevoie să facem câteva modificări (bine, erau multe care trebuiau făcute, dar am încercat să ne orientăm spre ce era urgent pentru că eu mai aveam puţin şi năşteam) – printre ele, de schimbat geamurile şi de pus termopane. Cu termopanele nu era problemă, că am comandat la firmă, au venit, le-au pus, au plecat şi au lăsat un dezastru în urmă. Problema era cu refacerea pereţilor, mai ales că tocmai descoperiserăm că un zid de rezistenţă care dădea spre exterior era complet gol pe dinăuntru! Nici nu-i de mirare că era aşa frig în casă. În plus la sufragerie, trebuia dărâmat jumătate de perete, montat calorifer nou, deviat nişte ţevi, pus şi o bucată de parchet, ce mai, o grămadă de treabă.
Am început, evident, epopeea căutării meşterilor. Pe vremea aia nu exista Facebook ca să găseşti orice pe el, aşa că am întrebat printre cunoscuţi. Până la urmă, am găsit pe unii care au venit când au vrut ei, pentru peretele gol pe dinăuntru au găsit soluţia de a băga câteva resturi de polistiren în interior, au lăsat peretele de la dormitor strâmb de nici pervaz nu pot monta pe el, iar la sufragerie au montat aşa bine pragul că s-a rupt când am călcat mai tare pe el. De cei care au montat faianţa la bucătărie şi mi-au zgâriat-o şi au pus fix plăcile zgâriate în locurile cele mai vizibile, nu vă mai povestesc. Ştiu că există şi poveşti “de succes” cu meşteri dar în afară de a mamei (care a găsit pe cineva super ok acum muuuulţi ani, în urma unui anunţ în ziar) eu nu mai ştiu niciuna.
Prin urmare, sunt mai mult decât încântată să vă anunţ acum lansarea platformei Ajusto.ro, mai ales că şi eu s-ar putea să am nevoie curând de meşteri şi măcar acum ştiu unde-i găsesc, fără să mai întreb în dreapta şi în stânga pe reţelele de socializare.
Ce este Ajusto?
Este o platformă online unde oamenii care au de făcut diferite lucrări în gospodărie pot găsi foarte uşor meseriaşii de care au nevoie. Prin lucrări în gospodărie înţeleg următoarele, dar nu numai: zidărie, zugrăvit, reparaţii sanitare, instalaţii, aerisiri de calorifere, deratizări, montat mobila, desfundat canalizări, curăţare filtre de aer condiţionat etc
Cum veţi proceda voi, în calitate de clienţi
Intraţi pe site, înscrieţi lucrarea de care aveţi nevoie, indiferent de complexitatea ei (poate vreţi să zugrăviţi un singur perete sau dimpotrivă, să schimbaţi instalaţia electrică din toată casa). În decurs de 48 de ore veţi primi din partea companiei o ofertă personalizată (pe baza ofertelor primite de la meşteri). Plata proiectului se face comod și rapid, cu cardul, direct pe site. Costul stabilit rămâne fix, așa cum a fost stabilit încă de la început şi veţi primi factură pentru fiecare lucrare. Fără bacșișuri, fără mâncare şi băutură pentru meşteri și întotdeauna cu garanție, în caz că lucrurile nu merg cum aţi prevăzut!
Bonus
Meşterul va respecta termenii lucrării, va avea un comportament profesionist şi nu va pleca lăsându-vă casa dezastru! Pentru asta, Ajusto.ro va trimite la fiecare lucrare pe cineva care să supravegheze calitatea lucrării şi modul în meşterul interacţionează cu clientul.
Un bonus şi mai mare, dacă cunoaşteţi meseriaşi buni şi serioşi
Toţi cei care fac o recomandare în urma căreia meşterul intră în rândurile meseriaşilor Ajusto vor primi o lucrare gratuită în valoare de 200 de lei. Dacă sunteţi suficient de norocoşi să cunoaşteţi personal pe cineva bun, intraţi la categoria Recomandă şi spuneţi tuturor de el!
Voi aveţi poveşti de groază sau cel puţin haioase cu meşteri? Care e ultima lucrare pe care aţi făcut-o în casă? Cum aţi găsit meşterul respectiv?
Eu am o poveste de groaza:))- cu putin timp inainte de inceperea scolii, dupa ce terminasem de konmerizat :)), eram la baie. Maria dormea, Ioan si Ana pe afara. In casa, liniste si pace. Deodata, aud apa curgand cu presiune maaare la bucatarie. Ies in mai putin de un minut, ma uit la chiuveta, apa oprita. Ma uit pe jos,sticle plutind :)). Deschid usa dulapului de la chiuveta, fac dus cu apa rece. Pe moment, nu mai stiam nimic. Nu unde-i robinetul general, nimic, nimic. imi sun sotul ingrozita ca ne inundam-apa ajunsese pe hol.Imi zice de unde sa opresc, il sun pe tata, merge la camin sa opreasca apa, robinetul nu se misca :)) si eu stau si vad cum apa cuuurge si se duce. Intr-un final el reuseste sa opreaaca apa,eu m-apuc sa strang, si strang,si storc si iar strang si iar storc. Ma uit sub chiuveta dupa ce termin, un furtun d-ala de racordare era retezat. Schimbasem bateria cu vreo 5 luni inainte,cu tot cu furtune. Le-am schimbat din nou,a luat altele mai scumpe dar eu tot am ramas cu teama si ma gandesc cu groaza….Daca eram plecati(daca plecam) si se intampla aceeasi chestie din senin….cu siguranta n-or sa mai pluteasca doar sticle si borcane 🙂
Altfel, imi cam place sa fac pe mesterica,pe zugravul- daca nu tre’ sa fac contratimp. Treburile astea ma deconecteaza, ma scot din ale mele. Alaltaieri am chituit gresia de pe scara din fata usii de la intrare. Reusise sotul sa placheze scara cam acum o luna si tot astepta sa gaseasca un pic de timp ca sa-si termine lucrarea, insa nu se mai potrivea nimic. Asa ca, am apelat la solutia de rezerva – sotia :). In casa ne-am cam facut totul singurei, pornind de la instalatia electrica, sanitara. Doar treburile “murdare” gen tencuit, dat cu glet le-au facut meseriasii. Gresia, faianta, parchetul, mobila le-am rezolvat singurei tot acum 8 ani si cateva luni :p. Mi-l aduc aminte pe Ioan, imbracat intr-un trening rosu, stand in dulapurile de bucatarie :)). Avea 6 luni pe atunci, ne dadea la mana imbusurile :). Acum o luna, isi monta propriul lui dulap 🙂
Cand nu reusim sa iesim la mal, sunam un var :))
Nu vii şi pe la mine să mai rezolvi una-alta prin casă? 😀 Mai am şi eu nişte gresie de chituit, un perete de zugrăvit cu tapet lichid, o sufragerie de zugrăvit, nişte rafturi de montat :))) Treabă este!
:))). As veni, cu mare draaag! Dar am un doctorat de terminat :))). Stii cum sunt??? Full. Si inca n-am inceput. Daca ai nevoie, vb pe privat. Vb cu varul, scapi repede si ieftin 🙂
Serios, faci doctoratul? Pe ce tema?
Of, da. Din noiembrie intru in paine, in decembrie tre sa predau prima lucrare.
Te doare capul:)). Calitatea energiei electrice- optimizarea consumului folosind amprenta energetica :).
Poate găseşti pe site la Ajusto un electrician :))) să te ajute la lucrare. Inventezi un nou serviciu: meşteri-consultanţi pentru doctorate :)))))))))))))
Cand ai scris de sticle plutind m-ai facut sa-mi amintesc instant ceva comic.
Cand eram copil (pana in 10 ani) auzeam, din cand in cand, diverse persoane care povesteau ca au avut inundatie in casa. Si asa imi era de ciuda ca numai noi nu aveam niciodata inundatie si tare as mai fi vrut, ca sa pot si eu sa inot prin casa. :))) Ca logic, eu imi imaginam ca inundatie inseamna apa de 1 m prin toata casa, deci distractie.
Minte de copil 😀
Ca si adult, la casa mea, am avut si eu covorul plutind prin bucatarie … si nu a fost deloc amuzant. 😀
Şi mama a paţit-o recent, şi n-a fost amuzant. Culmea e că e o poveste puţin paranormală. Într-o zi mama a simţit nevoia să plece mai devreme de la serviciu, lucru pe care l-a şi făcut. Pe drum se tot gândea să se ducă şi la magazin să ia pâine, dar când a ajuns în faţa blocului, brusc s-a răzgândit şi a urcat direct în casă, unde cam plutea mocheta din bucătărie. Se spărsese o ţeavă şi era dezastru. S-a dus repede la vecini şi a cerut ajutor, să închidă cineva apa de la subsol. Fiul vecinului a căutat pe internet, a ales primul meşter la întâmplare şi l-a chemat să repare. A venit nenea, a fost foarte prompt şi profesionist, a reparat, mama a rămas să strângă apa. Şi în ziua de azi e convinsă că tata, de acolo de unde o fi el, a fost cel care a îndemnat-o să se ducă mai repede acasă.
Noi am mers numai pe mesteri recomandati (nu prea mai gasesti nici asa, deci buna aplicatia). Unul singur am gasit ireprosabil din toate punctele de vedere (faiantar tipicar, curat, educat). Nu negociem pretul, dar tinem sa iasa lucrarea aproape perfect. O faza enervanta-haioasa: in timp ce incerca sa schimbe o teava de la calorifer, un instalator ne-a zgariat urat tavanul camerei respective.
Şi v-a reparat tot el tavanul? Că aşa ar fi fost logic, dacă el l-a zgâriat.
nu, dar si-a cerut scuze (macar)
Am si eu una recenta. De rasu-plansu. Privita la rece, caci atunci eram un pachet de nervi, mai mai sa bat pe cineva :). Presiune foarte scazuta la apa. Fac sesizare la firma care se ocupa de furnizarea apei, sa fim convinsi ca nu e de la coloana. Vine nenea instalatorul (dupa 2 ore fata de ora stabilita si 3 telefoane primite de la mine), vadit suparat si deranjat, analizeaza situatia si da verdictul: “Doamna, aici e lucrare complexa, nu e complicat dar e complex. Trebuie sa dam chiuveta jos, sa spargem faianta sa ajungem in nisa unde-s tevile, e mult de lucru, nu se vede in nisa, daca vin cu lampa riscam sa ia foc. Repet nu e complicat dar e complex.” 🙂 🙂 :). Imagineaza-ti ca nu stiam cum sa-l poftesc mai repede afara. Apoi a inceput goana dupa un instalator priceput, l-am gasit intr-un final, vine omu, se uita, eu disperata ii zic tot scenariu posibil, se iuta omu in nisa, si ce sa vezi? un robinet era inchis. 🙂 🙂 :). Deschide robinetul si… am o presiune la apa de zbarnaie tevile 🙂
Vaaai, priceput rău meşterul!
Vezi sa nu ti se reteze si tie de la atata presiune. Mai bine stai cu el inchis, ca sa fii sigura :)))
Cu o casă construită din temelii…am o duzină de povești de groază. Dar cea mai de groază este cea cu electricianul care…nu știu de unde și-o fi luat diploma de electrician. Chiar aseară am descoperit că istețul a pus aproape toată instalația casei pe o singură siguranță. Și bineînțeles că a clacat la intensitate mai ridicată. A trebuit soțul meu să stea să repare și să repartizeze în mod egal punțile de legătură cu mai multe siguranțe. Ca să nu mai spun de cablurile care atârnă peste tot ca lianele din junglă…și tot soțul meu săracul a înghițit praf cu tona ca să sape șanțuri mici în placa de ciment și pereți ca să încadreze cablurile. Noi nu eram în țară când a făcut lucrarea. Noroc că am sunat când ne-au legat la contor. Că vroiau să pună contorul în grădina vecinului din economie de cablu!!! Deh, economiseau și ei 150 ron pentru doi metri de cablu în plus! Ca să nu mai spun că era să ne expire dosarul de curent depus până s-au urnit ei la treabă. Au venit în ultima zi și ne-au branșat. Altfel iar am fi fost buni de plată vreo 800 -1000 de euro pentru alt dosar cu altă cerere…
Vai de capul meu, adevărul e că, în România, să construieşti o casă, e mai periculos ca a te duce cu o valiză de bani în mijlocul Mafiei 😀