Mi-am frământat mult creierul ca să fac aceste globuri din capace reciclate să arate cât mai frumos cu cele mai mici eforturi şi sper că am reuşit. Se fac foarte uşor, singura parte dificilă fiind găsirea capacelor, care trebuie să aibă 4 cm diametru, să nu fie imprimate cu numele mărcii sau cu data de expirare a produsului, lucru destul de dificil.
Cel galben e de la un suc de mere din Lidl, cel albastru de la un suc de portocale din Lidl, cel alb de la un iaurt de băut La Colinne, iar cel roşu de la un suc Granini, avea sigla dar am şters-o cu un detergent abraziv (Cif), însă suprafaţa şi-a pierdut strălucirea şi arată zgâriată.
Materiale: capace de 4cm diametru, hârtie gumată glitter (autoadezivă sau simplă), şnur sau panglică pentru agăţat, Silipici (adeziv cu silicon lichid), diverse accesorii pentru decor – sclipici, steluţe, fulgi (Ninge, Fulguşor sau Cristal de la Daco Art – găsiţi aici toată colecţia de produse de iarnă), perle auto-adezive (Perlucele).
Se găuresc capacele pe o laterală cu ajutorul unui cui înroşit în foc (sau cu bormaşina, dacă aveţi). Se taie fâşii din hârtia gumată de 6 cm lungime şi 1 cm lăţime. Acestea vor fi agăţătorile globurilor.
Fâşiile de hârtie gumată se rulează, punând în mijloc şnurul sau panglica pentru agăţat (îndoită). Hârtia mea gumată era auto-adezivă, dar dacă folosiţi hârtie gumată simplă, întindeţi lipici pe toată suprafaţa ei, înainte de a o rula. Lipiţi bine capătul. Eu le-am legat cu aţă până s-au uscat ca să mă asigur că nu se desprind.
Introduceţi şnurul prin gaura din capac şi lipiţi agăţătoarea din hârtie gumată de marginea capacului (cu adezivul Silipici).
Decoraţi cu steluţe sau cu perle, sau trasaţi modele cu un adeziv lichid şi turnaţi sclipici. Copiii mai mici le pot decora şi cu cariocile sau markere permanente.
Foarte frumoase…. esti foarte creativa!
Mulţumesc, m-am chinuit ceva la ele, recunosc, până am obţinut rezultatul ăsta.