Noi ne-am apucat deja de făcut mărţişoare, mai exact Eliza, care vrea să dăruiască tuturor copiilor din clasă mărţişoare făcute de ea. Şi cum nu e uşor să faci 33 de mărţişoare, plus unele pentru doamne şi alte prietene, m-am gândit la nişte modele super simple care să se facă în serie, cu minim de efort şi de materiale.
Pentru ghivecele cu flori aveţi nevoie de: un perforator ghiveci (l-am găsit cu 19 lei la Moustash pe Calea Griviţei), fâşii de quilling (am folosit de la DACOart fâşii de 30 cm – cod HR904), ac de quilling, lipici lichid, carton pe care să lipim florile.
Se decupează ghivecele cu perforatorul şi se lipesc pe cartonaşe, apoi se fac florile. Pentru flori veţi folosi trei tipuri de elemente: cerculeţul, frunza (ciupit la ambele capete) şi picătura (ciupit doar la un capăt). Eliza a făcut mai multe tipuri de flori, pentru că tot îi ieşeau cerculeţele de diverse dimensiuni şi a încercat să le aranjeze în varii moduri ca să nu se vadă imperfecţiunile. Mărţişoarele cu ghivece cu flori sunt pentru fete, am decis noi, iar băieţii vor primi alt model, pe care vi-l arăt mâine.
Ace şi fâşii de quilling la preţuri foarte bune găsiţi pe site la DACOart, eu am făcut o comandă mai mare pentru nişte ateliere şi am evaluat preţurile la materialele de quilling disponibile pe net şi la ei mi s-au părut cele mai bune preţuri la produsele de bază, plus că au fâşii de dimensiuni diferite şi le pot lua pe toate din acelaşi loc.
Si mai simplu de facut (pentru Eliza) ar fi daca ati avea si 2-3 perforatoare diferite pentru floricele si unul pentru frunze. Tulpina ar fi desenata cu un pix sau carioca verde, iar mijlocul florii ar fi colorat si el cu o carioca, intr-o culoare contrastanta cu cea a culorii hartiei (ex: margarete cu mijloc galben, floricele rosii cu mijloc negru etc.)
Foarte frumos arata. Am văzut și eu acea formă de perforator dar nu am priceput ce coloana romana o fi :). Martisoarele astea se pot prinde in piept?
Nu se prind în piept, Adina, decât dacă le faci pe cartonaşe mici. Dar chiar şi aşa, parcă nu merge să pui cartonaşul în piept. Sunt mai mult pentru ideea de a dărui decât pentru a le purta.
Chiar daca nu se pot purta arata foarte bine 🙂 și cred că e o bucurie și să le faci și să le primești. Noi facem din coji de fistic pentru colegi si nu am 50 de ace de broșă sa le lipesc, poate o să le las așa că gest…Nu stiu. Spor la treabă!
Da, lasă-le aşa, am văzut mărţişoare superbe din coji de fistic şi erau doar prinse de cartonaş!