Când am primit perforatorul copac, primul lucru la care m-am gândit a fost să fac un tablou cu anotimpurile, câte un copac pentru fiecare anotimp, împodobit cu flori/fructe/frunze/fulgi, dar nu aveam suportul potrivit, deocamdată, aşa că am folosit perforatoarele cu model pentru a face această pungă de cadouri cu decor de toamnă.
Materiale: perforator copac de 7.6 cm, perforator frunză mic, perforator inimă mic, hârtie neagră, portocalie, verde şi albastră, lipici solid.
Mod de lucru: se decupează elementele cu perforatoarele. Picăturile se realizează tăind inimile în jumătate şi rotunjind un pic colţurile cu foarfeca. Mi-aş fi dorit un perforator picătură dar dacă mă gândesc cât a fost ultimul bon fiscal când am fost la Profi Art după doar “câteva” materiale, am zis că mai bine nu mai calc în vreun magazin de hobby prea curând.
Se lipesc copacii, apoi frunzele şi la final picăturile. Eu am folosit un lipici solid, pentru că mi-a fost mai uşor decât cu cel lichid. În funcţie de imaginaţie, mai puteţi adăuga un curcubeu, dacă aveţi răbdare să decupaţi fiecare fâşie de hârtie colorată, floricele sau animăluţe.
Tot la DACOart am ochit un perforator cu o căprioară şi trebuie musai să-l am, aşa o să-mi fie mai uşor să fac acest felinar, de exemplu, sau diverse alte scene cu decor de toamnă sau iarnă.
Când vine vorba de perforatoare, parcă niciodată nu-s destule, dar m-am gândit cam care ar fi cele de bază dacă vreţi să vă faceţi o colecţie:
- perforator cerc (măcar de dimensiunea unei monede de 50 de bani)
- inimă
- 2 tipuri de frunze
- 2 dimensiuni de flori (aşa puteţi suprapune modele decupate pentru a crea flori 3D)
- un perforator de colţ cu model (pentru felicitări, etichete etc)
- un perforator de Crăciun (dacă trebuie musai să alegeţi, alegeţi un fulg)
- un perforator pentru o singură gaură
De aici încolo, vă ajută imaginaţia şi bugetul: fie vă descurcaţi cu ce aveţi, fie investiţi şi luaţi mai multe. Perforatoarele sunt printre puţinele lucruri care nu au plecat la diferitele epurări pe le-am făcut printre materiale, pentru că ţin foarte mult la ele.
Perforatoare aşa mari precum cel copac nu mai am decât unul care face etichete. L-am folosit la aceste etichete de Crăciun.
Sper să reuşesc să fac şi anotimpurile la un moment dat şi să vi le arăt. Voi la ce aţi folosi perforatorul copac?
Perforatoare asa de mari nu am, dar am vreo 12 perforatoare mici tare dragute pe care le-am cumparat de-a lungul timpului si pe care le-am folosit cu diverse ocazii – de exemplu de obicei decorez plicul simplu alb/crem, in care pun banii la vreo nunta cu o inimioara rosie acolo unde se inchide, ca un mic sigiliu romantic. Sau imi place sa decupez fluturasi pe care sa-i lipesc numai la mijloc, sa le ridic aripioarele, sa fie 3D si sa le colorez corpul cu negru/maro, sa le fac si antene (daca hartia folosita e aurie/argintie e si mai fain)
Si mie imi plac tare mult perforatoarele, dar le-am cumparat in mod special ca sa ma pot juca impreuna cu un copil, al meu 🙂 (numai ca, din pacate, n-am copii, sper sa am).
As folosi copacelul tau ca sa fac o padure, sa lipesc pe un A4 multi copacei pe care un copil (de 4-5-6 ani) apoi sa-i decoreze cu frunze si flori desenate, dupa imaginatia lui.
Sau as face semne de carte care sa aiba un copacel perforat in partea de sus si in rest decorat pe margini cu niste ornamente de mana (in stil elvish, ca in filmul “The Lord of the Rings”)
Sau as face o padure 3D de copacei lipiti pe un A4 – sa le lipesc in partea de jos un carton mic indoit (care se vede doar din spate), asa incat ei sa stea in picioare. Sau, si mai mult, sa fac o padure ninsa (sa pun lipici pe coroana si apoi s-o scufund in bobite mici-mici de polistiren)
Dupa cum ti-am zis, eu vad perforatoarele mai ales in joaca impreuna cu un copil. Si pentru a decora eu (ca am si decorat multe), desigur, dar mai ales impreuna cu un copil pentru ca, de obicei, copiii au o imaginatie mai bogata decat noi si cred c-ar fi fain.
Câte idei faine mi-ai dat într-un singur comentariu! Mulţumesc mult, să ştii că mă voi inspira!