Şi, ce planuri aveţi pentru vacanţa de vară? Se cam apropie, nu-i aşa? Eliza are un program foarte plin care include un cantonament la gimnastică, o tabără, o vacanţă în familie, o vacanţă la bunica şi o vacanţă-surpriză despre care nu pot să vă spun absolut nimic! Toată vara va fi plină de mişcare, fie că e organizată (ca în cantonament sau tabără), fie că e spontană (înot, bicicletă, role, mers la munte etc).
Aşa cum povesteam zilele trecute cu antrenoarea mea de fitness (nu întrebaţi!), mie nu-mi place sportul şi nu mi-a plăcut niciodată. Fac mişcare, merg mult pe jos, ridic copilul de o sută de ori pe zi etc dar nu-mi place să fac sport organizat (nici fitnessul ăla nu e ce pare a fi), însă, tocmai din cauza asta, eu insist foarte mult ca Eliza, şi mai târziu Vlad, să facă sport şi mişcare în cadru organizat.
Copilul meu face sport
Până la 9 ani Eliza a făcut sau face: balet, gimnastică estetică (o combinaţie de dans cu mişcări de acrobaţie), înot, mers pe role, bicicletă, trotinetă şi role, ski şi patinaj. În plus, se joacă mult afară, sare coarda, joacă badminton sau raţele şi vânătorii şi se aleargă la şcoală cu colegii la diferite jocuri. Prin urmare o să mă înţelegeţi când o să vă spun că susţin din toată inima campaniile destinate copiilor care promovează un stil de viaţă activ, condimentat cu mişcare din belşug.
Aşa se face că am ajuns într-o dimineaţă să dau o fugă la Vălenii de Munte, unde am vizitat fabrica Maspex (care produce sucurile Tedi şi Tymbark) şi am participat (cu privirea 😀 ) la şcoala Ing. Gheorghe Pănculescu la o serie de activităţi sportive conduse de două dintre cele mai mari sportive pe care le-a dat România: Cristina Neagu (de trei declarată cea mai bună handbalistă din lume) şi Cătălina Ponor (multiplă medaliată olimpică la gimnastică), cărora li s-au alăturat Mihai Petre (dansator) şi Carmen Brumă (realizator tv).
Start la mişcare alături de sportivi
Elevii şcolii s-au împărţit în patru grupe: unii au mers în sala de sport cu Cătălina Ponor pentru a fi iniţiaţi în tainele gimnasticii, alţii au jucat handbal cu Cristina Neagu, un grup foarte entuziast a învăţat o coregrafie nouă cu Mihai Petre, iar o parte dintre cei mai mari au luat parte la un workshop de nutriţie alături de Carmen Brumă.
Mi-a plăcut foarte mult energia pe care am văzut-o acolo şi am rămas uimită de cât de repede au învăţat copiii coregrafia lui Mihai Petre. Am filmat câteva secunde, vă invit să le urmăriţi:
Campania ”Start la mișcare cu Tedi” a fost demarată în decembrie 2017 printr-un spot TV care o are în centrul acțiunii pe handbalista Cristina Neagu. În ultima lună au fost organizate vizite în școli iar până la finalul anului școlar 2017-2018 vor urma și altele. Vizitele în școli vor continua și în următorul an școlar, iar pe perioada vacanței de vară Tedi se va implica în mai multe acțiuni sportive pentru copii.
Ce spun sportivele noastre
Cristina Neagu şi Cătălina Ponor despre implicarea lor în acest program:
Mi-am propus de ceva timp să ma implic în proiecte legate de educație prin sport. Și m-am bucurat când am primit propunerea de a fi Ambasadorul programului ”Start la mișcare cu Tedi! Această campanie își propune să determine copiii să facă mișcare. Totodată, vrem să fie și un mesaj pentru părinți să-ți susțină copiii să facă sport. Eu practic handbal de 18 ani și cred că sportul formează caractere, dezvoltă personalitatea. Din punctul meu de vedere sportul înseamnă disciplină, perseverență, inclusiv să devii mai sociabil pentru că întâlnești oameni noi și înveți să interacționezi” (Cristina Neagu).
Mă bucur nespus să văd persoane care se implică în astfel de campanii. Începând gimnastica la 4 ani, eu nu am avut timp să ies afară cu copiii să mă joc. Din păcate, văd că în ziua de astază copiii nu mai tânjesc după acest lucru ci tânjesc mai mult după calculatoare, televizor, telefoane. Îmi doresc din tot sulfetul ca părinții să încerce să îndrume acești copii nu neapărat la performanță dar la mișcare în general. Mișcarea este foarte importantă din toate punctele de vedere căci te ajută să te dezvolți atât fizic cât și psihic. Te învață să fii ambițios, să treci peste probleme. (Cătălina Ponor)
Vreţi şi voi?
Pentru a vă menţine la curent cu activităţile sportive la care va participa Tedi sau pentru detalii despre viitoarele programe şcolare, puteţi urmări pagina de Facebook Tedi.