Se apropie 8 martie, așa că iată o sugestie de tablou pentru mama care poate fi realizat la școală sau acasă ca dar de 8 martie din partea copiilor. Eu l-am făcut acasă împreună cu Vlad, de 2 ani și 4 luni, care mai mult s-a mânjit cu vopsea decât a lucrat, dar, fiind prima lui activitate de acest gen, am încercat să fiu mai îngăduitoare 😀
Materiale tablou pentru mama
O pânză pentru pictură sau o coală de carton (merge și carton pentru felicitări), tempera albastru și alb (sau orice altă culoare doriți pentru fundal), marker permanent negru sau o cariocă, pensule, apă (dacă e cazul).
Mod de realizare
Se vopsește fundalul într-o culoare deschisă. Eu aș fi preferat un bleu foarte deschis, de culoarea cerului, dar nu am avut, iar cu Vlad nu am mai stat să fac amestecuri, abia a avut răbdare să picteze planșa împreună cu mine, diluând din plin vopseaua cu apă și punându-și tempera peste tot, mai puțin în cap.
Se lasă la uscat planșa, timp în care spălați mâinile copilului, masa, pensulele și ce altceva mai e cazul. Și chiuveta, probabil 😀
Se desenează silueta păpădiei cu un marker permanent. La noi, după acest moment, a urmat o adevărată dramă. Vlad a vrut markerul și a refuzat să mai facă orice fel de activitate ulterioară. Eu am încercat să fiu calmă și să-i arăt cum se face puful de păpădie, să-l cooptez, dar a refuzat total. Până la urmă am terminat eu singură păpădia pe fundal albastru, aplicând puful cu vârful degetului, ca la dactilopictură.
Îmi luasem gândul că mai fac ceva și cu Vlad, însă s-a potolit și mi-a cerut să bage și el degetul în vopsea albă să facă poc-poc pe planșă. Prin urmare, a trebuit s-o luăm de la capăt. Am vopsit împreună altă planșă, de data asta cu verde. Am desenat discret conturul păpădiei, să nu mă mai vadă cu markerul, apoi l-am invitat să facem iar pictură cu degetele.
I-am făcut eu câteva de model, apoi a continuat el. Dar pentru că își scufunda degetul în tubul de tempera, în loc să ia vopsea de pe capac, a desenat multe puncte aleatorii, băltind de vopsea, pe care a mai trebuit să le ajustez cu un șervețel umed. Până la urmă s-a uns tot cu vopsea pe față și pe haine, dar a reușit să termine tabloul, de care a fost foarte mândru.
L-a și ridicat la poză, ceea ce e surprinzător, pentru că în general nu stă la poză așa cum îi spunem noi. Dacă vă decideți să faceți un tablou similar cu un copil mai mic, folosiți vopsea specială pentru dactilopictură. Vlad s-a iritat pe față de la tempera (evident, nu trebuia să ajungă pe față).
Puteți face această păpădie și pe o felicitare sau pe o sacoșă de pânză pe care s-o dăruiți unei femei dragi din viața voastră.
O altă idee de felicitare pentru 8 martie folosind dactilopictura: Felicitare de 8 martie pentru copiii mai mici
Braavoooooo, maaami!
Bravo, Vlad! Vezi că vine ziua mea si vreau si eu un tablou pictat de tine!
Măcar un picioruș, ceva :d
Se faceeeeeeee!