Cu pași repezi se apropie și unul dintre evenimentele etalon ale toamnei: Bucharest Science Festival 2019. Anul trecut am făcut un maraton de două zile cu Eliza și am mers la mai multe dintre activitățile propuse – am scris despre asta aici.
A fost minunat, dar nu știu dacă vom reuși și anul acesta. Eliza abia a început clasa a cincea, este foarte obosită mereu și se adaptează greu. Încerc să ieșim împreună la final de săptămână (fie cu toții, fie noi două sau noi 2 plus o prietenă de-a ei) dar nu reușim mereu. Iar ea chiar mi-a spus: mami, chiar nu e nevoie să faci mereu eforturi, dar i-am spus că eu așa simt, că trebuie să petrecem mai mult timp împreună pentru că în timpul săptămânii nu prea apucăm.
Bucharest Science Festival – conferințe de neratat
Cum construim o comunitate mai sănătoasă – cu Vlad Voiculescu, fost ministru al sănătății și unul dintre fondatorii Magicamp, o comunitate dedicată sprijinirii copiilor bolnavi de cancer și Mihai Craiu, medic pediatru la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” și conferențiar la UMF „Carol Davila”, fondator al Spitalului Virtual pentru Copii.
Vaccinurile și vaccinarea – cu Gindrovel Dumitra, medic de familie, președintele grupului de vaccinologie din cadrul Societății Naționale de Medicina Familiei; Cosima Rughiniș, profesor universitar la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din Universitatea București și Adrian Wiener, medic internist, senator USR în Senatul României.
Educația pentru sănătate – cu Gabriel Diaconu, medic psihiatru, Nicolae-Iordache Iordache, medic, consultant și trainer în comunicare medicală și Cătălina Panaitescu, medic de familie și medic școlar.
O istorie a explorării spațiale – la această conferință pot participa și copiii peste 10 ani, noi ne-am înscris și sperăm să fie frumos, să vedem și cerul prin telescop. Gazda conferinței va fi Tudor Mihăescu (n. 1990) este muzeograf la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” din București, parte a Muzeului Municipiului București.
Bucharest Science Festival – activități gratuite pentru copii
Week-endul de știință pentru copii în Mall Promenada
- Planeta Ştiinţei: Lumea nevăzută a insectelor (copii – 4-7 ani şi 8 – 14 ani)
- Planeta Ştiinţei: Corpul uman (copii – 4-7 ani şi 8 – 14 ani)
- Orăşelul cunoaşterii: desenul electric – copii 7 – 11 ani
- Muzeum of senses este prezent pe tot parcursul evenimentului să vă delecteze cu iluzii optice. Pentru acest eveniment nu aveţi nevoie de programare.
Introducere în paleontologie la metrou
Ne-ar fi plăcut tare mult la activitatea asta, mai ales că Eliza m-a întrebat recent despre plăcile de marmură de pe jos. Accesul e gratuit și nu necesită programare. Are loc sâmbătă, pe 28 septembrie, de la ora 10, în stația de metrou Politehnica. Din păcate, noi nu vom putea ajunge, poate anul viitor sau poate se decid organizatorii să mai facă unul și seara 😀
Salonul de știință al școlilor
În cadrul Salonului, echipe de elevi aflați sub coordonarea profesorilor de științe vă așteaptă cu experimente și demonstraţii ce ilustrează teme din curricula școlară. Evenimentul se va desfășura la Promenada (Calea Floreasca Nr. 246B) între orele 10:00 și 13:00, pe data de 26 septembrie.
Cum funcționează un atelier de croitorie
Ne-am înscris și aici, mi s-a părut interesant (mai mult pentru mine 😀 ) – vom vedea cum se face o bustieră, cred, pare un producător de bustiere medicale.
Și multe altele 😀 Consultați programul întreg aici. Pe voi ce vă tentează?