Sunt chiar foarte mândră de cum au ieșit aceste flori din cofraje de ouă. E adevărat că m-am inspirat dintr-o idee găsită pe net, dar pe care am îmbunătățit-o (e drept, cu ceva efort), iar florile rezultate nu sunt cu nimic mai prejos de unele adevărate.
Nu am de unde cumpăra narcise în perioada asta, așa că mi-am făcut propriile narcise. O să ziceți cu siguranță că nu respectă anatomia florii, că mai degrabă seamănă cu niște crini, dar eu zic că sunt narcise și gata 😀 Puterea imaginației, yey!
Dacă vă plac florile mele din cofraje de ouă, vă avertizez de la bun început că sunt migăloase. Le puteți face singuri sau cu un copil mai mare. Eu m-am relaxat singură făcându-le, în timp ce Eliza asuda la niște teme pentru școală 😀 Nu-i așa că aplic foarte bine conceptul de diviziunea muncii?
Materiale flori din cofraje de ouă
cofraje de 10 ouă cu interiorul ascuțit (vă arăt și poză, ca să vedeți de care), vopsele (acrilice, tempera, de care aveți, lichide să fie), bețe de frigărui, aracet, șervete de bucătărie sau hârtie igienică (câteva pătrățele), aracet, pensule, foarfecă, cutter, eventual pistol de lipit.
Iată modelul de cofraj:
Mod de lucru
Se decupează narcisele din cofrajele de ouă. Eu am avut două cofraje și am făcut șapte narcise. Floarea este formată din țuguiul format de cofraj în interior, care se curbează, în mod natural, în patru petale. Cel mai bine le-am decupat cu un cutter ascuțit.
Se vopsesc cu galben (am folosit trei nuanțe diferite) și se lasă la uscat.
Pentru pistiluri vă trebuie bețe de frigărui și un cutter ascuțit (plus o mână sigură). Se despică bățul de frigărui în trei pe o lungime de aproximativ 6 centimetri.
Fiecare dintre cele trei ramuri obținute se înfășoară la vârf în bucățele de hârtie igienică sau prosop de bucătărie peste care se pensulează aracet, pentru a forma pistiluri. Se lasă la uscat, cu resturi de șervețele între ele, pentru ca cele trei brațe să nu se unească la loc.
După uscare, brațele se separă cu câteva picături de silicon fierbinte, apoi se vopsesc cu verde și portocaliu.
Se înfig în interiorul florilor și se fixează, la nevoie, cu o picătură de silicon fierbinte.
Alternativ, dacă faceți această activitate cu copiii, puteți folosi bețișoare de vată pentru un singur pistil. La un capăt le vopsiți pentru pistil, iar la celălalt îndepărtați vata și înfigeți frigăruia în tubul subțire de plastic, pentru codița florii.
Se așază într-o vază, cu frunze naturale între ele (dacă aveți de unde).
Imi plac foarte mult articolele tale din izolare! Iti multumim pentru toate!
Cu drag! Ma bucur tare mult ca va plac!
Mulțumim pentru ideile acestea frumoase. Ne inspiri, Laura!
Ma bucur sa aud asta!