Dacă în prima lună am avut mai mult entuziasm legat de mic dejun și am încercat să-l pregătesc cât mai târziu, ca să-l combin cu prânzul și să fie doar o masă, după ceva timp a început să-mi fie lehamite. Mesele mai ”aranjate” s-au rărit și au început să fie înlocuite, din ce în ce mai mult, cu iaurt și sandviș 😀 Sau tort, cum s-a întâmplat într-o sâmbătă dimineață.
Însă tot am mai adunat câteva idei, în caz că nici voi nu mai știți ce să pregătiți pentru micul dejun și începe (foarte tare) să vă fie dor de covrigi cu sana 😀 😀 😀
Quesadillas cu guacamole și salată: tortilla wraps peste care am pus mozzarella rasă și șuncă tăiată cubulețe mici, împăturite în două și date la cuptor puțin. Pentru guacamole am tocat mărunt roșii cherry și ceapă verde, apoi am amestecat cu avocado pasat cu furculița și stropit cu zeamă de lămâie. Sare, piper și un strop de ulei. Salata luată direct din pungă și asezonată.
Mini pizza pe pâine: în fapt, doar o altă variantă de sandviș cu șuncă și cașcaval 😀 😀 După cum veți vedea, cele mai multe sugestii sunt variații pe această temă. Am tăiat feliile de pâine integrală cu o cană, ca să fie rotunde, le-am uns cu ketchup, am pus pe ele mozzarella rasă și cubulețe de șuncă (doar atât aveam în casă) și le-am dat la cuptor.
Sandviș cu șuncă și cașcaval prăjit în ou bătut: se face un sandviș clasic din pâine integrală, șuncă și cașcaval, se dă prin ou bătut și se prăjește în tigaia unsă cu ulei. Eu am pus alături o salată simplă făcută din salată Eisberg și castraveți.
Clătite pufoase cu gem. Eu le fac numai după rețeta de pe blogul La Lena și de obicei le pregătesc atunci când am în frigider prea multe sticle de iaurt de băut începute și abandonate de Vlad 😀 Ingrediente: 250 ml iaurt de băut (lapte bătut, chefir, ce aveți), 2 ouă, 2 linguri de unt topit, 140 grame de făină, 2 linguri de zahăr, un praf de sare, jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu, 1 linguriță praf de copi, esență de vanilie.
Se amestecă ingredientele umede+zahărul între ele și cele uscate (făina, praful de copt, sare, bicarbonat) între ele. Apoi se toarnă una peste alta, se amestecă doar puțin, să rămână un aluat lichid cu cocoloașe. Se lasă 20 min la odihnit, apoi se amestecă energic să spargem cocoloașele și se prăjesc pe tigaie unsă cu ulei.
Pate de casă cu sparanghel: pate fac de ceva timp numai după rețeta de pate la cuptor de pe blogul Rețete LCHF. Mi se pare cea mai simplă rețetă și iese foarte gustos. De data asta am făcut din ficat de curcan. Sparanghelul cred că a fost cam ultimul pe anul acesta.
Prima parte a ideilor de mic dejun o găsiți aici.