Cred că toți părinții vor fi în asentimentul meu când voi spune că cel mai mult în perioada asta, din martie încoace, mi-a lipsit timpul pentru mine. E drept, nici înainte nu prea plecam noi singuri (sau eu singură) pe undeva, dar când timp de luni de zile n-ai intimitate nici la duș, parcă ai vrea să fugi câteva zile văzând cu ochii.
Câteva zile n-am putut pleca, dar am încercat o mică ieșire de două zile la munte care ne-a adus înapoi mai obosiți decât am plecat. Concluziile pe care le-am tras au fost că e prea obositor să pleci de pe o zi pe alta, trebuie minim trei zile, și că suntem prea bătrâni pentru stat la cort 😀 😀 😀
Hai să vă povestesc. Îmi doream de mult timp să ajung la pensiunea Tihuța Retreat, din Pasul Tihuța (sat Piatra Fântânele). Am tot citit și auzit despre ei că au mâncare bună, condiții faine și un răsărit mișto de pe terasă.
Știam că pensiunea e rezervată integral în luna august, așa că atunci când au deschis și un camping, am profitat de ocazie. Am pornit la drum într-o luni și am făcut în jur de 4 ore până acolo (cu plecare dintr-un Iași canicular).
Când am ajuns acolo, era un frig de-mi clănțăneau dinții. Din fericire, eram echipați corespunzător, dar apoi a început să plouă și brusc parcă nu m-am văzut dormind la cort pe ploaie.
Am mai stat pe acolo vreo oră, pe malul lacului din camping, încercând să ne hotărâm dacă rămânem sau căutăm o cazare. Până la urmă ploaia s-a oprit, am montat cortul și am plecat în plimbare.
Campingul e situat pe marginea unor lacuri artificiale. E cam în pantă, deci vă trebuie saltea, noi am tot alunecat noaptea de pe izoprene 😀 Are toalete de tip latrină care nu sunt luminate deci vă trebuie frontală dacă mergeți la toaletă după lăsarea întunericului. Are un duș și o chiuvetă și zonă de grătar, plus un mic bar cu băuturi.
De mâncat, mâncați ce v-ați adus de acasă sau mergeți la terasa Pasul Tihuța (în centrul satului), noi am mâncat acolo la un preț decent și mâncarea a fost foarte bună. Eu am mâncat o tocăniță de hribi și gălbiori foarte bună și la fel a fost și ciorba de pui a la grec.
Și am nimerit o servire excelentă, ne uitam unul la altul și nu ne venea să credem că chelnerul ne întreabă dacă a fost ceva în neregulă cu mâncarea (nu mâncasem carnea din ciorbă), că ne recomandă ceva sau că știe să răspundă la întrebările noastre despre ingrediente.
Revenind la Tihuța Retreat, în curtea enormă a pensiunii veți găsi hamace, leagăne și o mică tiroliană. Peisajul este superb, eu m-aș mai duce doar să stau pe acolo și să nu fac absolut nimic. Însă cum soțul meu nu e genul care să nu facă nimic, am dat și câteva ture prin zonă.
Mai întâi am vizitat Mănăstirea Piatra Fântânele și am urcat sus, la cruce, să vedem o panoramă la 360 grade a zonei.
Apoi ne-am oprit pe la Castelul Dracula, pe care l-am vizitat doar pe dinafară, hotelul fiind închis de ceva timp.
Apoi am zis să facem și un mic traseu. Am mers cu mașina pe o bucată din traseul cu punct albastru (Piatra Fântânele – drum comunal Dornișoara) și, de la intrarea în pădure, am luat-o pe jos spre Izvorul lui Borcut. Drumul e foarte frumos și ușor (și scurt), dar destinația nu merită neapărat o vizită – e o grămadă de mizerie acolo, iar izvorul e o chestie micuță care țârâie, încadrată de o troiță.
Dar măcar mi-am făcut niște poze drăguțe 😀 😀 😀 (glumesc, desigur)
Seara, ne-am așezat pe terasa cu mese și scaune din paleți și am așteptat apusul soarelui, care a fost la fel de spectaculos pe cât ne-am așteptat să fie.
Iar noaptea n-am prea dormit, pentru că ne-a fost frig (sacii de dormit erau cam de vară și acolo a fost destul de frig) și pentru că tot alunecam la vale de pe noile noastre izoprene auto-gonflabile 😀 😀 😀
Când ne-am trezit dimineața, ne-am spus că avem oasele prea bătrâne pentru treaba asta și că, pe viitor, ar fi mai bine să mergem direct la pensiune :))))
Am plecat spre Colibița, o idee cam proastă pentru doi oameni obosiți, acolo se lucra la drumuri și ne-am pierdut răbdarea, nu ne-am mai putut bucura de lac. Ne-am întors cam epuizați acasă și ne-am propus ca, pe viitor, să mai ajungem în zonă încă o dată și să stăm mai mult.
Taxe Camping cu Lac, valabile în 2020: 30 lei/noapte de persoană în timpul săptămânii, 35 lei/noapte de persoană în week-end. Noi am fost în timpul săptămânii și a fost foarte liber (doar două corturi în afară de noi), dar în week-end înțeleg că e foarte aglomerat, așa că v-aș recomanda să mergeți tot în zilele lucrătoare.
În week-end se organizează și diverse evenimente (seri de film, concerte) și atunci se poate și mânca în regim a la carte la restaurantul pensiunii. În rest, se gătește doar pentru cei cazați în pensiune.
Edit 12.07.2021: campingul s-a desființat, din păcate, deoarece complexul a trecut printr-un rebranding și se adresează altei categorii de public acum.
O zona frumoasa! Mulțumim de recomandare!
Am prins si noi vreme friguroasa in cort, nu e placut deloc! Poate ne intareste totusi imunitatea! Am vrut sa te intreb de unde ati luat izoprene gonfiabile? De la Dechatlon?
Nu, de pe un site de outlet, factcool.ro. Stai ca am facut un filmulet la munte, il urc pe Youtube si iti las link aici. Dar au si la Decathlon si s-ar putea sa fie mai ok, ca am vazut ca au supape diferite pt in si out.
Și eu cred că m-aș caza direct la pensiune :)) Nu am fost în zonă, arată chiar frumos😍
Pe viitor asa vom face si noi. Zona e minunata si inteleg ca se fac niste capsuni deosebite aici in sezon.
pe mine nu ma tenteaza delooc chestia cu cortul :)).Sunt prea comoda si prea friguroasa :).Am fost o singura data si nu-mi mai trebuie, mi-a fost friiig, imi place sa am o baie ca lumea la care sa merg, sa ma spal ca un om normal…deci nu :).Dar peisajul e superb, merita drumul.
Si eu sunt friguroasa rau. Si mereu zic ca nu mai imi trebuie, dar tot mai merg inca o data. Rar, ce-i drept pt ca eu am o problema cu toaleta. Sau absenta ei, mai degraba 😀 Ma duc des noaptea la toaleta si daca nu am la indemana, imi vine si mai des sa ma duc :)))