Vă povesteam în alt articol că am descoperit împreună cu Vlad seturile Logico și că mai lucrăm ocazional din ele atunci când, efectiv, nu știu ce să mai fac cu el.
Pe mine mă cam termină statul ăsta acasă pentru că lucrez. Oricât mi-aș dori să fac diverse activități cu el, nu prea am când, de la 9 la 6 eu trebuie să fiu activă la serviciu. Evident că jonglez cu toate în acest interval (și înainte și după), mă mai întrerup, îl mai coordonez, dar pentru perioade scurte de timp.
Vlad nu e genul de copil să se concentreze singur asupra unui lucru vreme îndelungată, el trebuie mereu stimulat, angajat în joacă, coordonat, supravegheat etc. E greu să organizezi programul unui astfel de copil, așa încât din 10 în 15 minute, el să aibă mereu o activitate nouă dar încerc, ce să fac. Mai combin cu joacă liberă, televizor, citit o carte, jucat cu sora lui (= adică ”sâcâit” sora lui), implicat în activități casnice și la finalul zilei zic Bogdaproste că am supraviețuit cu toții.
Una dintre activitățile astea de urgență, atunci când chiar am nevoie să se concentreze la ceva, este să scot un set Logico. Avem trei seturi momentan și plănuiesc să iau mai multe, nu sunt scumpe, iar lui Vlad îi place mereu noutatea. Așa o să reușesc să le rotesc la intervale mai mari de timp.
Ce este un set Logico?
Eu le vedeam des la standul editurii Diana când mergeam la târguri dar nu prea le-am băgat în seamă pentru că Eliza era deja mare și nu păreau să fie pentru ea. Apoi a crescut Vlad și m-am gândit că poate am mai multe șanse cu el, fiind și pasionat de butoane.
Pe scurt, un set Logico este compus dintr-o ramă de plastic cu butoane colorate, în care se introduc diverse fișe care trebuie lucrate. La cele de vârsta lui Vlad sunt, în general, fișe cu activități logice (de identificat anumite elemente, de făcut perechi, de potrivit fragmente în întreg, de numărat etc).
Seturile Logico sunt adaptate și programei de grădiniță, având mape adecvate direcțiilor de studiu ale preșcolarilor: Om și societate, Științele naturii, Matematică etc.
La copiii mai mari veți găsi și fișe de limba engleză sau operații matematice.
Partea interesantă este că trebuie să fii foarte atent la cerință, pentru a rezolva corect, chiar dacă la prima vedere pare că e ușor să muți butoanele alea colorate de colo-colo.
Pentru a rezolva cerința, trebuie să plimbi butonul prin fantă până la locul potrivit. Copiii se pot verifica singuri dacă întorc fișa pe dos și descoperă că se potrivesc toate bulinele colorate.
Rama de plastic o cumpărați doar o dată, apoi puteți achiziționa diverse mape, în funcție de vârsta copilului. O mapă conține 16 fișe laminate.
Aici aveți și un filmuleț să vedeți cum funcționează.
Cui se adresează seturile Logico?
Copiilor de la 3 la 8 ani. Seria Logico Primo este pentru copiii de grădiniță (3-5 ani), iar Logico Piccolo este pentru școlarii de clasele primare (5-8 ani).
Dacă vă plac seturile LOGICO, le puteți comanda acum cu o reducere suplimentară de 10% folosind codul LAURAF10 (reducerea se cumulează cu promoțiile deja existente)
Sper să vă ajute și pe voi așa cum ne ajută și pe noi!
Mulțumim pentru pont!
Daca ar fi dupa mine as cumpara jumatate din tot ceea ce au cei de la Editura Diana. Mai multe nu are rost sa spun 😛
Foarte interesant! Cum și băiatul meu e “atomic” și în permanentă (și obositoare) căutare de altceva și cuburile cu fișe de la MathLink i-au plăcut, cred că i-ar plăcea și astea (poate chiar suficient cât să se joace și 5 minute singur?!)
Cati ani are?
Face 4 ani înainte de Craciun.
(Se poate juca singur si mai mult, daca e foarte atras de ce face si se aliniaza planetele, dar prefera sa nu o faca… Ar fi in stare sa delege pana si jucatul altcuiva, el doar sa supravegheze ca un diriginte de santier…)