Am revenit cu o nouă serie din categorie Noutăți, pe care o încep cu noile apariții ale editurii Paralela 45. Au multe, multe cărți de educație STEM, jocuri și experimente pentru copii de toate vârstele.
Cărticica mea cu jocuri
Seria Cărticica mea cu jocuri este formată din patru cărți pentru 3, 4, 5 și 6 ani. Cea pentru 3 ani conține jocuri de tipul colorează după un cod, labirinturi și caută diferențele. Cea pentru 4 ani conține exerciții grafice, primele noțiuni și jocuri pentru învățarea numerelor.
Cea pentru 5 ani conține jocuri de tipul găsește diferențele, exerciții grafice și jocuri cu numere. Cea pentru 6 ani conține jocuri legate de scrierea numerelor, de calcule, precum și puzzle-uri.
Cărțile sunt legate sub forma unui bloc-notes (cotorul este în partea de sus), iar fișele sunt imprimate doar pe o parte, astfel că le puteți decupa din carte și împărți mai multor copii. Sunt perfecte de ținut în geantă pentru vacanță, sala de așteptare, mers cu trenul etc.
Micile genii
Seria Micile genii este adresată copiilor de peste 8 ani și conține patru cărți: Jocuri cu labirinturi, Jocuri ale minții, Jocuri de cultură generală și Jocuri matematice.
La fel, sunt cărticele foarte bune de luat în vacanță pentru momentele ploioase sau de plictiseală când primul imbold al copilului e să pună mâna pe telefon. Ba chiar puteți face concursuri între copii, dacă sunteți mai multe familii.
Activități STEM
Cele patru cărți din seria Activități STEM sunt axate pe: Tehnologie grozavă, Matematică uimitoare, Știință senzațională, Inginerie fabuloasă și conțin peste 40 de activități fiecare, cu labirinturi, puzzle-uri, teste și informații. Cărțile se adresează copiilor de peste 8 ani și sunt integral color.
Minuni tehnologice de speriat, Sean Connolly
O carte de experimente pentru copiii pasionați de tehnologie și invenții. Cartea se numește ”…de speriat” pentru că, după ce prezintă invenția sau tehnologia, cum ne schimbă ea viața, cum este folosită, la final e și un mic capitol despre cum te poate ”speria” sau cum poate lucra în detrimentul tău această tehnologie dacă nu este folosită corespunzător. Partea asta mi se pare foarte utilă, chiar mai mult decât capitolul cu experimentele.
Cartea este adresată copiilor de peste 8 ani și are un format atipic, mai lunguieț (27.5 lungime cu 16.5 lățime, ilustrații alb-negru).
Primul meu jurnal trăsnit, Keri Smith
O carte foarte haioasă pentru copiii de 6+ (eu aș citi-o și copiilor mai mici, cred că Vlad ar înțelege-o). Este o carte care îi va ajuta pe copii să aibă o relație mai apropiată cu cărțile, pe măsură ce înțeleg că se pot distra și pot interacționa în multe moduri cu ele.
Stilul de ilustrație tip colaj completează perfect această carte și chiar găsiți în ea câteva sugestii de chestii de meșterit.
Cronicile întoarcerii în timp, Caroline Lawrence
Este volumul 1 al unei serii, urmează să apară și volumul al doilea, Aventuri în Atena. În acest prim volum, protagonistul, Alex Papas, de 12 ani, are misiunea de a se întoarce în timp în Londra romană, pentru a afla informații despre o fată cu ochi albaștri și cuțit de fildeș în formă de leopard. Misiunea are și niște reguli și, evident, și piedici, mai ales că Alex se trezește blocat în trecut cu bătăușul clasei.
O carte de aventuri pentru copiii de peste 8 ani.
O balenă în sălbăticia albastră, Rosanne Parry
Rosanne Parry nu este la prima ei carte despre animale publicată la editura Paralela 45. După Povestea lupului hoinar, Rosanne Parry revine cu o poveste despre o orcă din Marea Salish, inspirată de orcile amenințate cu dispariția din Oceanul Pacific de nord-vest. În lupta lor pentru supraviețuire, aceste animale magnifice se confruntă zi de zi cu efectele încălzirii globale, cu poluarea și lipsa hranei.
Cartea este adresată copiilor de peste 10 ani, în special celor pasionați de ecologie, de conservarea speciilor și de viața interioară a necuvântătoarelor. Pe măsură ce le vom citi, eu sau Eliza, vom reveni și cu impresii mai detaliate.