Pentru că am tot ieșit în natură în ultimele săptămâni și am tot adunat diverse frunze, crenguțe, semințe, capsule și fructe, m-am gândit să fac o coroniță de toamnă pe care s-o expun în sufragerie. Inspirația a venit de la coronițele pe care le-am văzut în Grădina Botanică (zona Grădina istorică) și am avut noroc să am în casă tot ce îmi trebuia.
Baza pentru coroniță este de la o coroniță cu suculente artificiale, pe care am cumpărat-o mai demult din Jumbo și i-am smuls suculentele pentru că ne trebuiau la altceva. Noroc că mi-am adus aminte de ea, pentru că de obicei uit ce materiale am prin casă și cumpăr altele 😀
Dacă nu aveți o bază, o puteți face din nuiele sau crenguțe subțiri, așezate în snop, sau puteți folosi o bază de polistiren îmbrăcată în pânză sau panglică de sac. Dacă n-aveți nici asta, decupați un cerc din carton și folosiți-l ca bază.
Veți mai avea nevoie și de un pistol cu silicon fierbinte, așa că dacă nu aveți deja unul în casă, căutați și cumpărați (foarte bun este cel mic, de la Daco, nu curge chiar dacă rămâne în priză), pentru că va deveni cel mai bun prieten al vostru.
O parte din materialele folosite de mine: măceșe, fructe de păducel, jumătăți de coji de nuci, ghinde, frunze de jugastru (Acer monspessulanum, un soi de arțar cu frunze foarte mici), crenguțe de brad, crenguțe de tuia uscate, ilex, bobițe de tei, capsule goale de castane, o castană și încă vreo câteva chestii care nu știu cum se numesc, dar provin de la ulm și alun. În plus, am pus pe ici pe colo și puțini licheni stabilizați de culoare galbenă.
Am lipit elementele pe bază, folosind pistolul de lipit și încercând să mențin un echilibru cromatic și să nu îngreunez prea mult coronița. A ieșit o minunăție căreia pozele nu-i fac cinste și chiar îmi pare rău că nu stau la casă, s-o afișez cu mândrie pe ușa de la intrare. La bloc nu prea am de ce să pun coronițe (poate doar ca să dispară în secunda doi 😀 ) și oricum nu prea ies din casă ca s-o mai și văd.
Voi unde ați atârna coronița asta minunată? Dacă ieșiți în natură, nu uitați să aveți la voi un coșuleț sau un săculeț de pânză în care să adunați tot felul de elemente naturale găsite pe jos, toamna și iarna asta vom face multe lucruri cu ele!
Alte idei de toamnă cu materiale naturale:
Libelulă din semințe de arțar
Arici din semințe de frasin
Tablou din frunze
Minunata. Eu as pune=o pe usa de la intrare dar in interior sa o vad eu mereu. Sau daca as putea undeva sa se vada imediat ce deschizi usa de la intrare sa ma intamine cand intru in casa