Cartea mea la 10 luni de la publicare: evenimente, apariții și cluburi

Pentru că, totuși, blogul meu a fost un jurnal la origini, o să-mi notez aici pentru veșnică (sau mă rog, cât oi mai plăti hostingul 😀 ) amintire, evenimentele legate de lansarea primei mele cărți, Nu-i ușor să fugi de fericire, de la editura Trei.

În primul rând a fost minunata lansare de la Cărturești Verona, unde am fost înconjurată de o mulțime de oameni minunați și am fost copleșită de câtă lume și-a rupt din timp să vină să mă vadă și să mă susțină (click pe linkul de mai jos dacă vreți să vedeți poze).

A urmat o prezență la București FM, în cadrul matinalului Bună dimineața, București, chiar înainte de târgul de carte Gaudeamus.

La târgul de carte Gaudeamus, m-am întâlnit cu echipa de la Știrile Protv, care mi-a luat un scurt interviu despre carte. Tot la Gaudeamus, cartea mea a fost pe locul al doilea în top vânzări autori români la standul editurii Trei.

Jurnalista Alexa Stănescu mi-a luat un interviu pentru blogul ei personal.

În revista Avantaje de ianuarie 2024 a apărut un amplu material despre mine și despre carte, prin amabilitatea scriitoarei Camelia Cavadia, care m-a intervievat.

În decembrie, librăria Cărturești Buzău a organizat un club de carte cu romanul meu. (Foto: Cărturești Buzău)

Pe 31 decembrie 2023, Vasile Ernu a inclus cartea mea în articolul „Cele mai importante cărți ale scriitorilor români apărute în 2023”, menționând despre ea „Este romanul de debut al unei autoare care știe de ceva timp să lucreze cu textul şi se vede.”

În ianuarie 2024, cartea s-a reeditat, după ce primul tiraj s-a epuizat în decembrie.

În februarie, Dragoș-Andrei Preutescu de la Idei și efecte din Iași a organizat un club de carte la care m-a invitat și pe mine. A fost prima mea întâlnire directă cu cititorii și am avut foarte mari emoții și m-am bucurat că a fost în orașul meu natal, într-un loc deosebit: Biblioteca Academiei Române.

În luna martie, Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” din Argeș a avut o inițiativă, Întâlnire pe Neve, în care au împachetat frumos cărți și cititorii le-au împrumutat fără să știe ce împrumută. Cititoarea care a nimerit cartea mea mi-a trimis poze și mi-a scris în privat cât de mult i-a plăcut cartea!

Alte biblioteci care au recomandat cartea mea pe pagina lor: Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila și Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Caraș Severin (dacă mai știți și altele, vă rog să-mi lăsați link sau să mă etichetați la postare).

Tot în martie, cartea mea a fost nominalizată la Gala Premiilor Literare Bookzone la categoria „Cel mai bun roman de dragoste”. Cartea a fost selectată pe baza numărului de exemplare vândute pe site-ul respectiv.

De Ziua Autorilor Europeni (25.03.2024) am fost în direct pe Zoom cu elevi de clasele 10-12 de la Colegiul Național Vasile Alecsandri din Iași, unde am povestit despre meseria de traducător, despre ce înseamnă să scrii o carte, despre cum te simți atunci când o vezi prima oară, despre încercările mele literare și despre cum lucrurile bune ți se întâmplă atunci când ești pregătit și muncești susținut pentru ele.

Am fost și la târgul de carte Bookfest (mai 2024), unde am dat autografe:

A mai urmat un club de carte la Satu Mare, despre care mi-a scris o cititoare, apoi două cluburi organizate de Adina Giurgea pentru comunitatea ei, Părinți pe Sârmă, unul fizic și unul online.

Am povestit puțin despre aceste cluburi aici:

Cândva prin luna mai, a apărut și audiobook-ul cărții mele, citit de subsemnata. Audiobookul este disponibil pe Voxa sau pe MyBOOKMag.

Îmi pare rău că n-am salvat undeva toate recenziile cărții, mi-ar fi plăcut să compilez linkurile într-un singur articol, dar la un moment dat am pierdut șirul și n-aș vrea să pun doar câteva și să uit de altele și să-i supăr pe autorii lor, așa că mai bine nu adaug niciuna.

Eu mă bucur că recenziile continuă să apară și la zece luni de publicare și majoritatea sunt pozitive! Îmi iau energie bună din ele și sper să mă ajute la scrierea celui de-al doilea roman, de care (teoretic) m-am apucat dar, practic, n-am scris decât o parte din primul capitol 😀

Mulțumesc celor care au cumpărat-o, au împrumutat-o, au recomandat-o, au plimbat-o (am primit atâtea poze superbe din călătorii!), au dăruit-o! Aveți toată recunoștința mea!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.