O experiență în dar: concert la lumina lumânărilor

Îmi doream de mult să ajung la un concert la lumina lumânării organizat de Fever, dar nu am reușit până nu am ajuns la Iași. Am văzut anunțul pentru un concert la hotelul Traian (alt loc în care îmi doream să ajung) și am luat bilete pentru mine și prietena mea, cu ocazia zilei ei de naștere.

Conceptul acesta de „candlelight concert” (concert la lumina lumânării) este internațional. Astfel de concerte se desfășoară în multe orașe din lume și a ajuns și în România, în orașe precum București, Iași, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța.

Ineditul conceptului constă în faptul că sala este luminată cu sute de lumânări cu LED (deci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la pericolul de incendiu), creând o atmosferă intimă, de mister.

În general, interpretează cvartete (sau combinații de instrumente cu coarde și pian), iar tematicile sunt diverse: muzică de film, omagiu diferitor formații (Abba, Coldplay, Ed Sheeran, Queen, ba chiar și hip-hop).

Spațiul ales este adesea atipic și nu neapărat o sală clasică de concerte: săli de conferințe din hoteluri, Biserici, muzee. În București a fost un concert și la Muzeul Imersiv MINA, unde au fost și proiecții imersive pe lângă muzică.

În Iași, eu am fost la Grand Hotel Traian. Spațiul nu a fost neapărat cel mai bun – s-a nimerit o zi caniculară și instalația de climatizare n-a făcut față, a fost groaznic de cald. În plus, nefiind o sală de concerte tip amfiteatru, deja de pe la rândul patru încolo nu mai vedeai nimic. E drept că la un concert de genul ăsta nu te duci neapărat să vezi, ci să auzi, dar tot e un pic neplăcut când nu vezi decât spatele celor din față.

Un alt aspect negativ e că biletele nu sunt vândute cu locuri, le ocupi în ordinea în care ajungi. Așa că e posibil să ai 2-3 bilete și să nu prinzi scaune unul lângă altul, ci câte unul pe ici, pe colo, dacă ajungi mai târziu.

Biletele se vând în funcție de amplasarea lor și sunt destul de scumpe, ca să fiu sinceră, cel puțin pentru puterea mea de cumpărare. De asta e indicat să mergeți cu prieteni, măcar așa cumpărați doar un bilet 😀 Sau să vă folosiți de o ocazie specială pentru a sărbători cu un concert și apoi, de ce nu, cu o cină la lumina lumânărilor.

Noi am precedat concertul cu o cină în aer liber la un restaurant din apropiere (Romeo și Julieta) și un pahar de vin. Cred că v-am mai spus și altă dată, dar repet și cu această ocazie: experiențele sunt cele mai frumoase cadouri pe care le puteți oferi prietenilor sau membrilor familiei! Un obiect poate ajunge să fie uitat, dar o experiență niciodată!

Atenție: concertele sunt recomandate pentru 8+! Încercați să respectați vârsta și să nu vă duceți copiii mici la un eveniment care nu este adecvat vârstei lor!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.