Masajul – metoda mea preferată de sport pasiv!

Am fost prima oară la masaj în aprilie 2013. Știți cum de țin așa bine minte data? Pentru că am scris despre asta, a fost un cadou pe care l-am primit atunci de la o prietenă a blogului. A fost și data când m-am îndrăgostit iremediabil de masaj!

Pentru mine, masajul e o formă de relaxare, e un mod de a-mi acorda puțin timp pentru mine, un pic de răsfăț, dar și o metodă prin care pretind că-mi pun și eu mușchii în mișcare, mai ales că sunt cam leneșucă atunci când vine vorba de sport 😀 De aia am și glumit în titlu și am zis că e forma mea preferată de sport pasiv!

Sunt înnebunită după masaj și mă bucur de fiecare dată când primesc de ziua mea sau cu alte ocazii vouchere la diverse terapii spa sau la masaj!

Și, pentru că am încercat mai multe tipuri de masaj, m-am gândit să vă povestesc și vouă ce mi-a plăcut cel mai mult și ce n-aș mai încerca.

Masajul clasic, de relaxare

Este masajul meu preferat, dacă e făcut bine. Îmi aduc aminte că am fost odată la o balineză la masaj și i-am zis că vreau masaj de relaxare și m-a rupt 😀 Și mi-a zis că relaxarea vine după masaj :))) Și de atunci evit pe cât pot asiaticele, pentru că sunt foarte perseverente și au forță mare în mâini și oricât le zici că vrei mai ușor, ele nu fac mai ușor.

La polul opus, e masajul ca o mângâiere, care nu face nimic. Adică relaxare, da, dar totuși nici să nu simt nimic. Important e să găsiți un terapeut care să adapteze masajul la corpul și la nevoile voastre și, vă spun din experiență, că asta e destul de greu.

În București, am mers foarte mult la Orhideea Spa la masaj și majoritatea terapeuților lor sunt super ok, cred că niciodată n-am nimerit de două ori la aceeași persoană. Din păcate, pentru mine terapiile lor sunt scumpe și atunci merg la ei doar când îmi cumpăr vouchere cu 50% reducere pe 25 martie, de ziua lor 😀 (investesc atunci vreo mie de lei și mă țin șase luni, îmi iau terapiile cele mai scumpe).

Foarte mult mi-a mai plăcut și la Urban Masaj, unde am fost o singură dată, profitând de reducerea de primă vizită, dar nu pot spune că îmi permit să dau prea des 300 de lei pe un masaj, așa că, din păcate nu m-am mai întors.

Și știu că multă lume consideră discuțiile despre bani de neam prost și că „vai, ar trebui să prioritizăm îngrijirea de sine, nu contează banii” (am primit asemenea comentarii pe pagina de Fb), dar la mine contează. Între o ședință de logopedie, o vizită la dentist sau niște ochelari noi pentru copii și o ședință de masaj, evident că o să aleg primele variante.

În Iași, am fost doar în două locuri la masaj: la un salon unde nu mai lucrează tipa care mi-a plăcut atunci, dar o găsiți la Brașov acum, dacă ajungeți pe acolo (Cleopatra la KinEstheric Beauty & Spa) și la salonul Tres Jolie, unde lucrează prietena mea din copilărie, Raluca Mârcă, care face un masaj absolut divin, care nu seamănă cu nimic altceva din tot ce am încercat eu până acum. Raluca sigur mai are vreun har suplimentar, pentru că senzația pe care o am la masajul pe care mi-l face ea e absolut unică!

În general, merg la masajul cu ulei, dar îmi place mult și masajul cu lumânarea caldă. Nu te masează efectiv cu lumânarea aprinsă, nu vă faceți griji, ci cu uleiul care curge din ea, pe măsură ce se topește. E absolut minunat!

Masajul terapeutic

Masajul terapeutic clar va merge mai în profunzime și o să aveți febră musculară după aia. Eu mi-am făcut, cel mai adesea, la cabinete de kinetoterapie. Din punctul meu de vedere, pentru masajul terapeutic e important să mergeți la un kinetoterapeut și nu doar la un tehnician maseur. Eu îl fac pentru durerile de spate. Acum merg la clinica Sport Care din nordul Capitalei și sunt foarte mulțumită de pachetul lor cu 30 min kineto + 30 min fizioterapie, e exact ce-mi trebuie pentru problemele pe care le am!

Masajul cu roci vulcanice

Sincer nu mi s-a părut cine știe ce. Pietrele se folosesc destul de puțin și, de fapt, scopul lor e de a face un transfer de căldură. Mi se pare mai mult o găselniță de marketing și mai puțin o chestie care e, cu adevărat, terapeutică.

Masajul cu bețe de bambus

În general, masajul cu bețe de bambus se folosește în scop anti-celulitic și e dureros rău. Terapeuta mea îl folosește împreună cu masajul clasic și e suportabil, știe că nu suport mișcări prea puternice.

Masajul cu ventuze

Doare ca naiba și ăsta, se face cu una sau două ventuze de plastic, care absorb pielea și mușchiul în ele. Lasă și vânătăi, de obicei, deci nu vi-l faceți înainte de plajă/piscină sau dacă mergeți la vreo întâlnire amoroasă 😀

Terapii de împachetare, exfoliere și masaj

Sunt preferatele mele, de obicei mai întâi ți se face o exfoliere completă a corpului, apoi te împachetează cu argilă sau alte creme, te acoperă cu o folie și cu prosoape și te relaxezi. Apoi faci duș și ți se face un masaj pe pielea revigorată. E absolut minunat! Am fost de vreo două ori la Orhideea Spa, odată ceva cu struguri și odată ceva cu argilă.

Ritual hamam

Este tot printre preferatele mele, deoarece exfolierea și expunerea la cald/rece se face într-un hamam, o baie turcească cu aburi și apă fierbinte. Am fost de două ori la ritualuri hamam la Orhideea Spa: prima oară exfolierea a fost cu o mănușă specială și un săpun pe care terapeuta îl făcea spumă într-un fel de sac, și a doua oară cu ceva săpun clasic. Mi-a plăcut maxim alternarea apă fierbinte – gheață 😀 La final, pentru masaj, ne-am mutat în altă cameră.

Masaj pe patul cu role de jad

E un masaj care mă ajută mult pentru coloană, deoarece are un efect ușor și blând de elongație. Pentru cei care stau mult la birou și n-au timp de masaje mai lungi, 30 de minute pe patul cu role de jad sunt perfecte! Am povestit aici mai multe despre asta, eu merg la Jad Wellness pentru că e relativ aproape de casă. Pe mine m-a ajutat mult cu un început de hernie de disc pe care îl am.

Atenție, întrebați mereu medicul ortoped înainte de a merge la masaj, mai ales dacă aveți probleme mai grave!

Voi ce alte tipuri de masaj ați mai încercat? Unde mi-ați recomanda să mai merg?

 

.

.

Cover photo by Racool_studio on Freepik

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.