Cursuri de toamnă pentru adolescenți la Fundația Calea Victoriei

Dacă aveți adolescenți care mai au și timp liber pe lângă școală și vor să participe la cursuri dezvoltare personală axate pe interesele lor, iată oferta Fundației Calea Victoriei pentru această toamnă:

Cursul de introducere în psihologie, din 5 octombrie, cu Francesca Răileanu – pentru adolescenții care vor să studieze psihologie la facultate sau sunt interesați de acest subiect.  În cadrul acestui curs se vor explora laturile diverse ale psihologiei (neuroştiinţe, psihologie clinică, criminologie, psihologie socială) şi se va discuta despre cele mai interesante descoperiri care s-au făcut în fiecare ramură a psihologiei.

Atelierul de stil vestimentar, din 5 octombrie, cu Valentina Bălașa Ario – se va discuta, la cele două întâlniri ale atelierului despre schimbările care apar în viaţa unui adolescent, nevoia de reinventare a stilului vestimentar, dorinţa de a nu mai fi cosiderat copil, nevoia de exprimare prin vestimentaţie şi accesorizare. Adolescenții vor afla ce trebuie neapărat să aibă în garderoba de bază – necesarul minim care să acopere toate situaţiile impuse de codul vestimentar şi cum să își aleagă accesoriile în concordanţă cu hainele.

Atelierul de vorbire în public, din 12 octombrie, cu Matei Neagu Iosipescu, care invită adolescenţii la cursul său de vorbire în public care îmbină metode de consolidare a încrederii cu exerciţii de vorbire în public eficiente, precum şi tehnici din NLP.

Atelierul de dezvoltare personală și gestionarea emoțiilor prin tehnici de actorie, din 2 noiembrie, cu actrița Maria Dănescu, 4 module cu jocuri şi tehnici din Actorie pentru ca învățarea despre propriile emoţii şi ale celorlalţi să fie mult mai aplicată.

Filosofie pentru o viață cu sens, din 2 noiembrie, cu Mario Barangea, unde vor  călători şi prin istoria filosofiei (urmărind epoci şi gânditori), dar vor explora şi gândirea de tip filosofic (prin teme şi metode).

Cursul practic de debate din 9 noiembrie, cuAndreea Neagu, un curs care se adresează adolescenţilor cu vârste cuprinse între 14-18 ani care doresc să-şi antreneze, pe de o parte, gândirea critică şi, pe de altă parte, capacitatea de a-şi susţine în faţa unui public ideile prin intermediul unui discurs clar şi convingător.

Cum să-ți dezvolți încrederea în tine, din 30 noiembrie cu Bruno Demaille – Obiectivul acestui atelier intensiv este acela de a-i ajuta pe adolescenţi să-şi dezvolte încrederea în sine, lucru esenţial în ceea ce priveşte creşterea lor personală.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.