|

Wine tasting & pairing experience la Corks Cozy Bar București

Anul ăsta de Valentine’s Day soțul m-a surprins cu o experiență de wine tasting & pairing (adică degustare de vinuri și potrivire de feluri de mâncare cu vinuri – sincer sună așa frumos în engleză că oricât m-aș chinui nu reușesc să redau în română acest „pairing” fără să folosesc o frază întreagă). A ales experiența absolut aleatoriu, nu mai fuseserăm niciodată la Corks Cozy Bar, știam doar că au astfel de evenimente destul de des și am mizat pe „vechimea” lor în domeniu și pe faptul că se ajungea ușor cu transportul în comun de la noi de acasă.

Barul e destul de micuț și cu o scară cam primejdioasă spre toaletă, mai ales dacă ai băut cam mult 😀 Dar e cochet, intim și au o selecție foarte variată de vinuri de prin toată lumea. În plus, biletul are un cost decent (160 lei) și cred că este un preț bun pentru tot ce înseamnă această experiență (băutură, mâncare și prezentarea de vinuri, deci și informație).

Când am ajuns am fost întâmpinați cu un pahar de cava, ca să treacă mai ușor timpul până la începerea evenimentului. Propriu-zis în partea de degustare au intrat 6 vinuri: 3 franțuzești, 2 italienești și un neo-zeelandez.

Gazda noastră a fost Adina Vulcan de la Wine Point, care a ținut și prezentarea despre vinurile oferite spre degustare.

Dacă vă e teamă că vă îmbătați, vă asigur că nu e cazul! E un eveniment potrivit și pentru cei care nu-s neapărat băutori de vinuri. Nu știu dacă adunată laolaltă, cantitatea de vin băută ar depăși un pahar jumate (două cu indulgență) din cel standard servit într-un bar. În plus, ajută mult și faptul că vinul e combinat cu mâncarea și este și apă pe masă (din care vă recomand să beți).

Haideți să vă prezint ce combinații de vinuri cu mâncare am avut noi și cum mi s-au părut, cu amendamentul că nu sunt o cunoscătoare, iar impresiile de mai jos sunt pur subiective. De altfel, evenimentele astea cred că sunt dedicate celor dornici să petreacă o seară specială în oraș și să bea/mănânce ceva bun, și nu celor care se pricep deja la vinuri.

Champagne de Venoge Cordon Bleu Brut și Ferghettina Franciacorta Brut NV + blinii cu icre negre, icre de somn și anșoa. Ce am reținut de la partea asta de prezentare e că șampania are parte de metoda tradițională de fermentare (în sticle – cum e și la cava), pe când la Franciacorta (cum e și prosecco), fermentația a doua are loc în cuvele de inox (asta se numește „metoda Charmat”). Mie mi-a plăcut mai mult Franciacorta decât șampania, iar bliniile nu au fost deloc pe gustul meu.

Chablis Domain Servin 1er „Montee de Tonnerre” 2022, un Chardonnay care mi-a plăcut foarte mult. Chardonnay-ul e, în general, un vin mai „moale”, pe placul tinerilor (după cum mi-a spus cineva la o prezentare, e vinul perfect pentru Netflix & chill, vinul pentru „popcorn”). A fost combinat cu un ceviche de biban de mare cu avocado, lime și roșii cherry. E prima oară când mănânc ceviche (care, apropo, se pronunță se-vi-ce, fiind un fel de mâncare spaniol) și am rămas surprinsă că mi-a plăcut.

Curious Kiwi Sauvignon Blanc – un vin ok, decent, dar eu nu sunt fană Sauvignon Blanc, un vin care „iese din pahar”, adică i se simte aroma foarte puternic atunci când bagi nasul în pahar. A fost combinat cu o salată foarte bună de rucola, brânză de capră, nuci și miere. Mi-a plăcut foarte mult salata și în combinație cu vinul totul a fost delicios.

 

 

Rose Chateau de l’Escarelle 2023 – la fel, un vin bun, dar care nu m-a impresionat neapărat prin aromă. A fost acompaniat de un pui la cuptor cu sos de caise confiate, migdale și vin roze, cu o garnitură de rădăcinoase, care a fost ceva absolut extraordinar. A fost felul meu de mâncare preferat din toată seara și chiar o să caut să văd cum se prepară acel sos pentru că mi-a plăcut la nebunie!

Primitivo Papale Linea Oro – un vin roșu, plăcut. A venit cu un mousse de ciocolată amăruie cu cantuccini.

Mi-a plăcut atât de mult la acest eveniment încât m-aș întoarce oricând și la altele. Astfel de ocazii mi se par prilejuri potrivite pentru a testa vinuri și mâncăruri noi, dar și de a socializa cu partenerul/partenera de viață sau prietenii într-un cadru relaxat și prietenos.

____________

Citește și despre excursia noastră de degustare la Chateau Purcari în Republica Moldova.

Am inclus articolul și în seria Turist în România, pentru că mi se pare o experiență faină atât pentru turiștii străini, cât și pentru cei români care vizitează capitala.

Similar Posts

One Comment

  1. Garnitura de radacinoase imi suna si mie interesant. Daca afli cum se face , sa ne spui si noua 🙂 . Chiar voi fi atenta daca vad un astfel de eveniment si la noi pentru ca e altceva decat o cina normala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.