Idei pentru masa de Paşti 1

Nu vă dau reţete pentru că blogurile culinare sunt pline de ele şi nu ştiu ce aş reuşi eu să aduc în plus, însă vă dau trei idei despre cum să reinventaţi preparatele tradiţionale.

Pentru drob am făcut anul trecut ouă în formă de inimă, după o idee găsită pe un site de bento. În loc să prind cartonul cu elastice, cum e menţionat acolo, eu l-am capsat, pentru că nu stăteau deloc elasticele – poată vă ajută şi pe voi ideea asta. Am băgat ouăle-inimi în drob şi când am tăiat, arătau foarte frumos.

Cozonacul îl puteţi coace în formă de miel, eu am o formă de câţiva ani şi o scot doar la Paşti, însă aş putea face şi checuri sau torturi în ea, aşa că zic că merită investiţia să vă cumpăraţi una, fie una de calitate de la Wilton, fie una din piaţă (am văzut eu în vreo două pieţe). În poza de mai jos, îl puteţi vedea şi simplu şi cu glazură de ciocolată albă.

Pasca o puteţi aranja sub formă de boboci de trandafir – eu am testat aseară o reţetă de pască şi mi-a ieşit incredibil de bună însă nu semăna cu un trandafir (umplutura a fost prea moale şi a deformat aluatul), însă voi încerca din nou până îmi va ieşi.

Alte idei pentru mese de sărbătoare (reţete, decoraţiuni pentru masă etc) găsiţi la categoria Mese festive. Mâine discutăm despre aranjatul mesei şi despre desert.

2 Replies to “Idei pentru masa de Paşti 1”

  1. ce frumos ti-a iesit mielul! imi place mult!

  2. Ce frumos arata pasca cu trandafiri! 🙂 e o idee buna!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.