Calendar de Advent cu Moş Crăciun

Mâine e 1 decembrie şi începe numărătoarea inversă până la Crăciun, aşa că m-am gândit să pun azi un calendar de Advent pe care îl vom folosi noi, poate-poate mai aveţi şi voi timp să-l faceţi. Am descoperit ideea aici, via Pinterest, numai că, evident l-am făcut altfel.

Nu am unde să printez color aşa că trebuia musai să găsesc altă soluţie. Din fericire, din mormanul de cărţi din biblioteca Elizei mi-a picat în mână cartea asta pe care v-am prezentat-o anul trecut. În ultima poză o să vedeţi faţa Moşului pe care am desprins-o anul ăsta şi am folosit-o la Calendar. Faţa, mustaţa, căciula, decoraţiunea în formă de ilice sunt toate desprinse din carte.

Pom-pom-ul de la căciulă e unul alb cu sclipici din setul de pompoane de la Toyscom, barba e tot din setul antemenţionat, doar că albe simple (din două seturi ca să fiu mai exactă). Aşa va arăta Moşul după ce îi vom lipi în fiecare zi câte un “puf” pe barbă.

Mosul cu barba

Pentru poezie mi-am chinuit creierii şi am scos “perla” asta, sunteţi liberi s-o preluaţi şi voi dacă doriţi. Dacă aveţi voi altă inspiraţie, e şi mai bine.

poezia

Aşa arată Moşul acum:

mosul fara barbaÎn fiecare dimineaţă, înainte de a pleca la grădiniţă, Eliza va reconstrui barba Moşului până când va veni Crăciunul. Calendarul de advent va fi agăţat în camera ei. Voi aţi pregătit calendarele de Advent?

14 Replies to “Calendar de Advent cu Moş Crăciun”

  1. Frumos, foarte frumos! Le propun copiilor sa-l facem si pe acesta 🙂 Nu cred ca e vreo problema daca vom avea doua calendare, nu? A, si voi prelua si poezia, ca e tare reusita! Felicitari!

  2. Frumos, foarte frumos! Le propun copiilor sa-l facem si pe acesta 🙂 Nu cred ca e vreo problema daca vom avea doua calendare, nu? A, si voi prelua si poezia, ca e tare reusita! Felicitari!

  3. mi-ar plăcea și mie un calendar cu om de zăpadă. dacă ai idee de unde, să-mi zici. evident, și cu raton sau bufniță. aștept sugestii.

    1. Apropo de bufnite, trebuie sa ne vedem, am ceva pentru tine 🙂

  4. mi-ar plăcea și mie un calendar cu om de zăpadă. dacă ai idee de unde, să-mi zici. evident, și cu raton sau bufniță. aștept sugestii.

    1. Apropo de bufnite, trebuie sa ne vedem, am ceva pentru tine 🙂

  5. Si eu am facut calendar de advent, prima oara anul acesta. Maine sarbatoresc ziua fetitei si ne vom poza cu o rama aurie facuta din carton, vopsita cu acrylic auriu si sclipici, apoi dupa-amiaza pe aceasta rama voi prinde niste panglica de care voi agata niste pliculete rosii si verzi numerotate in care este cate un biletel cu o surpriza sau o activitate de facut.
    Eumiealmeu, este pe internet de facut calendar personalizat cu bufnita, iti alegi tu una preferata in fiecare luna. Laura, pot posta link-ul?

    1. Da, sigur ca da. Multumim!

  6. Si eu am facut calendar de advent, prima oara anul acesta. Maine sarbatoresc ziua fetitei si ne vom poza cu o rama aurie facuta din carton, vopsita cu acrylic auriu si sclipici, apoi dupa-amiaza pe aceasta rama voi prinde niste panglica de care voi agata niste pliculete rosii si verzi numerotate in care este cate un biletel cu o surpriza sau o activitate de facut.
    Eumiealmeu, este pe internet de facut calendar personalizat cu bufnita, iti alegi tu una preferata in fiecare luna. Laura, pot posta link-ul?

  7. Puteti intra aici si va faceti propriul calendar cu bufnite http://www.myowlbarn.com/p/owl-lover-2014-calendar.html.

  8. violeta.argatu says: Reply

    SUUUUUUUUUUUUPEEEEEEEERrrrrrrrRRRRRR!!! Poezia face calendarul :P! Felicitari ghiduseilor tai neuroni! 🙂

  9. Foarte inspirat! Felicitari! Dar cum lipesti puf-ul? Ar merge cu permute dublu adezive?

    1. Nicoleta, noi le lipim cu aracet, dar cred ca merg si pernutele.

  10. […] Toyscom, conţine 140 de pompoane mari, inclusiv aurii şi argintii. Din el am făcut anul trecut calendarul de Advent cu barba Moşului. Îl recomand cu toată căldura, puteţi face multe activităţi cu aceste […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.