Colecţia Artă şi îndemânare în cinci paşi de la ed Gama

Am primit cele patru cărţi din colecţia Artă şi îndemânare în cinci paşi cadou de Crăciun de la editura Gama. Le-am pus în bibliotecă şi mi-am amintit abia recent de ele. Le-am scos, le-am răsfoit şi i le-am dat Elizei, care şi-a ales imediat proiectele pe care voia să le facă.

Plastilină

Are 14 idei grupate pe trei categori de dificultate (găsiţi gruparea pe ultima  pagină). Unele sunt mai simple, altele mai complicate şi în plus, copiii pot învăţa diverse tehnici (cum să facă plastilină cu dungi sau cu buline). Eu am făcut cactusul (nici n-aveam plastilină verde, a trebuit să frământăm nişte plastilină albastră cu galbenă ca să ne iasă verde) şi Eliza sandvişul. Frunzele le-am decupat cu o formă pentru prăjituri, restul sunt decupate şi modelate manual de Eliza.

DSCN8586

cactus

Textile

Are tot 14 idei grupate pe categorii de dificultate, unele sunt mai drăguţe, altele mai puţin. Eu voiam să facem clovnul de pe copertă dar Eliza a ales colajul textil cu maşinuţă. Eu am decupat părţile componente (încă nu stăpâneşte foarfeca de croitorie), dar ea a desenat maşinuţa pe o bucată de imitaţie de piele (reciclată de la o geantă) şi eu i-am respectat modelul. Pentru părţile mici puteţi folosi pompoane (cum am folosit noi la roţi). Aş fi vrut să pun pompoane şi la semafor dar n-am avut dimensiuni similare la cele trei culori. De lipit ea a lipit totul fără ajutorul meu.

PicMonkey Collage

Carton

A fost preferata noastră, din ea am făcut cele mai multe idei. Eliza a ales parapanta şi căruţa şi s-a chinuit şi ea cum a putut să le realizeze. Am ajutat-o şi eu, bineînţeles, mai ales la capsarea elementelor componente, nu prea avea răbdare să stea să se usuce lipiciul. Tot 14 idei, cu diverse materiale de carton (cofraje de ouă, bol de carton, tuburi de hârtie igienică).

DSCN8569

DSCN8574

Lut

Nu am testat-o deloc, nu avem lut, dar are idei la fel de simpatice ca celelalte.

Colecţia se adresează copiilor între 4 şi 10 ani şi e făcută strict pentru copii. Proiectele nu sunt cine ştie ce elegante dar cei mici vor fi încântaţi să le realizeze şi să se joace cu ele. La unele modele ar fi mers nişte şabloane inserate la mijloc dar a fost distractiv totuşi să văd cum face Eliza calul sau parapantistul fără şablon, doar orientându-se după imaginile din carte. Costă doar 13 lei una pe site-ul editurii dar sigur le găsiţi şi în librării.

2 Replies to “Colecţia Artă şi îndemânare în cinci paşi de la ed Gama”

  1. violeta.argatu says: Reply

    Super parapantistul Elizei! Multumim pt recomandare 😉

  2. Ce frumoase sunt!!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.