Din păcate sunt la o dietă forţată, aşa că mănânc doar pâine prăjită cu brânză de vaci degresată şi supe. M-am săturat până peste cap de supele de pui şi, după o supă cremă de cartofi cu pui ratată (prea multă ţelină!), am încercat aseară o reţetă nouă pe care am modificat-o să se potrivească dietei mele şi să intre în ea ce ingrediente aveam în casă.
Ingrediente: patru-cinci cartofi tăiaţi cubuleţe, doi morcovi tăiaţi bucăţi mari, 1-2 rădăcini de păstârnac (nu prea mari) tăiate grosier, o jumătate de ceapă, o mână de mazăre congelată, 1 foaie de dafin, sare, piper, 1 linguriţă amestec legume deshidratate (vegeta bio), o lingură de ulei de măsline, 2 frunze de busuioc proaspete (eu am avut una mare pentru că îmi pigulesc busuiocul de frunzele care au crescut excesiv).
Legumele se pun la fiert, mai întâi cartofii, morcovii, păstârnacul, ceapa şi la jumătatea fierberii mazărea şi o frunză de busuioc. Se adaugă foaia de dafin, vegeta, sarea, piperul. Cartofii şi mazărea vor fierbe repede, iar morcovii vor rămâne destul de fermi. Spre sfârşitul fierberii se adaugă uleiul de măsline. Aveţi grijă să puneţi de la început suficientă apă, eu a trebuit să mai subţiez supa cu apă fiartă şi a fost foarte gustoasă, dar e bine să avem suficient lichid de la bun început.
Morcovii se scot din supă şi se taie cubuleţe. Ceapa şi păstârnacul se pot scoate sau arunca, după gust. Eu am păstrat bucăţica de ceapă pentru că era mică, şi am aruncat cam 90% din păstârnac. Supa se pasează cu blenderul, adăugând şi frunza de busuioc pe care am lăsat-o deoparte. Supa va fi verde, cu un gust pronunţat de mazăre şi o aromă de busuioc care îţi rămâne în cerul gurii în mod plăcut. Gustul şi aroma busuiocului proaspăt sunt gusturi “învăţate”, e posibil să nu vă placă dacă mâncaţi prima oară, nici mie nu mi-au plăcut la început, însă având în casă busuioc în ghiveci (singura plantă care mi-a supravieţuit mie, marea distrugătoare de plante) am început să adaug la diverse preparate şi a intrat în graţiile mele.
Este bine de ştiut că busuiocul este de ajutor în tratamentul problemelor digestive şi hepatice, precum şi în cazul oboselii, depresiei, durerilor de cap şi virozelor. Pentru mine este perfect pentru că am o combinaţie misterioasă şi încă nediagnosticată din toate cele de mai sus. Citiţi aici mai multe informaţii.
Eu am mâncat supa aşa: cu un crostini pe mijloc peste care am aranjat cubuleţele de morcov pentru efectul crănţănitor dat de obicei de crutoane. Am găsit nişte crostini care arată ca nişte jumătăţi de chifle (deşi sunt mai subţiri), cu oregano, ulei de măsline şi feta. Sunt delicioase şi s-au potrivit perfect la această supă. Ele sunt bune şi de ţinut în casă pentru urgenţe, când îţi pică un musafir, scoţi repede punga, adaugi o brânză sau roşii tocate cu usturoi sau o pastă de măsline, un pate, orice şi gata, ai o gustare. Sunt cumpărate dintr-un magazin din ăla nemţesc gen TCM şi au costat foarte puţin, nu mai ţin minte cât, până în 5 lei o pungă, oricum.
Aşa arată crostinile:
Şi aşa arată punga:
Voi ce mâncaţi când sunteţi la regim?
Si eu tin, o cura de slabire… insa am citit atatea tampenii pe internet de m-am saturat.
Asa ca manac asa..cam ce vreau insa mananc foarte putin. Dimineata obligatoriu un bol cu cereale cu lapte. Pe la 2 mananc si eu o supa [ fara paine]. Iar pe la 6[ asta numai daca imi este foame] mananc o felie de cas sau putina branza degresata.[asta e un exemplu..nu mamanc in fiecare zi acelasi lucru;))]
Oricum foame nu imi prea este decat asa seara tarziu se simte putin pentru ca beau foarte multa apa si nu am nicio treaba!
Mmada, eu nu tin cura de slabire, ci regim alimentar. Inca nu stiu ce problema medicala am, asa ca ma tin departe de lapte, de exemplu. Mananc doar branza degresata, lactate nefermentate (nu stiu care or fi alea, asa ca mai bine nu mananc deloc), paine prajita, supe de legume, piept de pui la gratar. Totul foarte usor si fara grasime.