Eliza mă bătea la cap de ceva vreme că vrea pălărie de vrăjitoare (se pare că s-ar organiza ceva la grădiniţă de Halloween deşi educatoarea nu mi-a spus nimic) şi m-am tot gândit ce şi cum să fac.
N-am apucat să caut pe net pentru că mi-a venit brusc ideea când mă uitam la nişte coifuri de petrecere. Ar fi fost o idee bună să pictez unul negru şi să-l decorez însă nu ştiam din ce să fac borurile. Ideea mi-a venit într-o seară când făceam ordine în cămară, după ziua Elizei, şi iată ce-a ieşit.
Materiale: un coif de petrecere din carton, o farfurie de carton, culori acrilice (negru, galben, albastru sau orice altă culoare pentru “panglică”), bandă adezivă, adeziv (aracet, prenadez), o bucată de panglică ca să fixaţi pălăria pe cap, un perforator, un cutter sau o foarfecă.
Mai întâi lipiţi bine marginile coifului (uneori se mai desfac şi nu vrem să se întâmple asta după ce terminăm de asamblat pălăria). Luaţi farfuria şi decupaţi-i interiorul, până la doi-trei centimetri de margine (borul pălăriei), în formă de stea (vedeţi foto mai jos, acele laturi ne vor ajuta s-o fixăm de interiorul coifului), apoi lipiţi acele laturi în interiorul coifului cu bandă adezivă.
Eu am încercat mai întâi cu bandă dublu adezivă dar merge mai bine cu bandă adezivă simplă. În foto patru vedeţi cum arată după ce terminăm operaţiunea de asamblare.
Pictaţi bine cu acrilic negru pălăria. Eliza s-a ocupat de partea asta, în timp ce eu mă ocupam cu alte activităţi casnice 🙂 După ce a fost pictată, arăta aşa:
Am lăsat-o să se usuce bine, după care am vrut să pun o cataramă şi o panglică reale ca să arate mai frumos. Din păcate, catarama era prea mare în raport cu lăţimea panglicii. Atunci am decupat o cataramă din carton auriu. Părea să se potrivească, aşa că m-am chinuit să le lipesc cu scotch dublu-adeziv.
Panglica nu se mula deloc bine pe coif, aşa că am dezlipit (şi am luat şi vopseaua odată cu scotch-ul şi a trebuit să revopsim) şi am ales să pictez panglica şi catarama cu acrilice. Am desenat pe coif conturul cu un creion cerat alb şi apoi am pictat.
După ce s-a uscat i-am fixat şi o panglică pentru a putea sta pe cap – am făcut două găuri cu un perforator de o parte şi de alta şi am trecut o singură bucată de panglică prin cele două găuri. În poza asta se vede şi panglica:
Şi, bineînţeles, ce fel de vrăjitoare ar fi fără mătură? 🙂
Rochia e din recuzita noastră de rochii de carnaval, i-a cam rămas mică şi e cam uzată (e agăţată în partea de jos şi i-am şi ars cu fierul o bucată de tul), dar încă e frumoasă şi a reuşit s-o îmbrace pentru şedinţa foto 🙂
P.S. Nu ne certăm nici anul ăsta de-a Halloweenul-sărbătoare importată/necreştină/rea/urâtă/etc, da? Luăm ce-i mai frumos din tot, bine? 🙂
Clar le fac si eu palarii, mai ales ca e ziua de nastere alui Vlad. Noi am confectionat ceva paianjeni, daca va tenteaza
Nu prea cred, Eliza mea are oroare si de muste, daramite de paianjeni :)))) Dar mi-ar placea sa vad poze, daca ai.
E foarte frumoasa palaria si intreaga costumatie! Ne-ar placea sa va avem invitate la o petrecere 🙂 Multumim pentru participare, ne onoreaza!
Si noi multumim pentru concurs!
Intrebarea e…Unde ai mai vazut o vrajitoare asa rusinoasa??? (si frumoasa!)
Multumim frumos! 🙂
Tare buna ideea! Făcusem odată o pălărie de vulpiţă cu urechi aplicate dintr-in material lânos folosind şi tul roşu-grena plus un mic aranjament din bandă de saten verde brotac.Tare frumoasă a ieşit atunci si am mai împrumutat-o unor cunoştiinţe la diverse serbări. Ideea cu farfuria e tare utilă, eu nu mă gândisem la asta…poate chiar pentru costumele de zâne. Dar să fie totul alb şi cu voal în vârful coifului, ceva de genul…
trebuie coada mai lunga.:)))
ca vrajitoarea nu da cu matura, ci e calare pe ea.=))
v-a iesit foarte bine.=D>
Ha, ha, n-am matura cu coada lunga, am folosit si noi ce recuzita am avut 😛
[…] Un tutorial foarte simpatic despre cum sa faceti o palarioara de vrajitoare din farfurii de carton. La Laura. […]