Nu-mi vine să cred că se apropie deja prima zi de grădiniță a lui Vlad! După un an la o creșă de stat, din motive care țin tot de stat și de incapacitatea lui de a se organiza, Vlad va fi primul din familia noastră care va merge la o grădiniță privată.
Nu mi-am imaginat, atunci când am început să căutăm grădinițe, că vom fi nevoiți să facem acest pas (în special din motive financiare), dar când ni s-a confirmat că, la noi în sector, au fost respinși la stat copiii care nu au 3 ani împliniți la 1 septembrie, am știut că nu avem de ales.
Prin urmare, gata, pe 2 septembrie, Vlad va reintra în colectivitate și, sperăm noi, anul acesta va fi mai puțin bogat în boli și mai bogat în experiențe noi și frumoase.
Bineînțeles că, odată cu sosirea toamnei, a trebuit să îi reînnoim și trusoul pentru colectivitate. Ce a avut de anul trecut nu-i mai vine, așa că a trebuit să îl echipez de la zero, cu pantaloni, bluze, pijamale, lenjerie de corp, pantofiori, cizme de cauciuc, papuci de interior etc.
În video vă arăt exact cum rulez seturile de haine despre care vă povestesc în cele ce urmează:
Când vine vorba de Vlad, eu merg pe minimalism. Dacă la Eliza îmi permit diverse extragavanțe vestimentare (mai ales că a depășit etapa uniformei – vom vorbi și despre asta în curând), la Vlad aleg seturi rezistente, care fac față mai multor spălări și cât mai asemănătoare.
Vlad este foarte tipicar când vine vorba de haine, așa că o să înțelegeți de ce a trebuit să iau o bluză identică, cu Mickey, ca cea de anul trecut, sau de ce toți pantalonii trebuie să fie la fel! Numai părinții care au copii la fel de tipicari ca mine o să înțeleagă la ce mă refer!
Și ca să ne fie și nouă mai ușor, atât seara, cât și dimineața, iată cum organizăm noi hainele speciale pentru mers la grădiniță.
1.Vlad are un dulap al lui pentru haine – o comodă cu sertare. Toată lumea din casă știe unde sunt hainele lui Vlad și ce anume se găsește în fiecare sertar. Nici soțul, nici mama (când vine pe la noi) nu mă întreabă unde-s maieurile sau șosetele sau tricourile. Este cea mai ieftină variantă de comodă cu sertare de la Ikea.
În materie de lenjerie intimă, prefer maieuri complet albe (mai ușor de spălat și chiar de băgat la clor dacă se pătează), iar chiloțeii mai colorați și neapărat tip boxer.
2. Pregătesc seturi de îmbrăcat: pantaloni, șosete, bluză/tricou. Le pun unele peste altele și le rulez, apoi le așez într-o cutie în sertar. Dimineața, iau repede un set și îl îmbrac, fără să stau să aleg din sertare diferite fiecare piesă.
Pantalonii sunt luați la set, iar bluzele sunt de la reduceri (încă nu au apărut seturi de bluze cu mânecă lungă la Next). Recunosc că e vina noastră că Vlad nu poartă deloc blugi sau alt tip de pantaloni de exterior, în afară de pantalonii de trening, dar cel mai comod i-au venit mereu pantalonii cu talie elastică, așa că doar din aceștia am luat.
Singura excepție pe care am făcut-o de la regula pantaloni de trening+tricou a fost o salopetă dintr-un material moale și confortabil, pe care m-am gândit că o poate purta când se joacă pe afară. O puteți vedea în video.
3. Pregătesc seturi de schimb: pantaloni, șosete, bluză, maieu, chiloței. Setul de schimb merge în săculețul de grădiniță și este schimbat o dată pe săptămână sau la nevoie. Setul de schimb e util pentru copiii care abia au scăpat de scutec, pentru cei care se murdăresc mult când mănâncă sau la joacă.
Dacă vă e mai ușor, puteți folosi setul de schimb prin rotație. O dată la două-trei zile, îl scoateți și îl băgați la purtat, ca să nu rămână pe fundul săculețului sau ghiozdănelului, printre firimituri de biscuiți și coji de mandarine 😀
4. Pregătesc seturi (tot rulate) de maieu plus chiloței + pijamale și seturi doar de maieu + chiloței. Pe acestea le folosesc seara, după baie, când îl schimb cu lenjerie curată. Nu-l mai schimb încă o dată dimineața de lenjerie. Tot în săculețul de grădiniță merge și un set de pijamale, pentru somnul de prânz, pe care o să le schimb săptămânal.
Vlad a depășit etapa salopetelor și preferă doar pijamale din două piese. Și anul trecut a avut pijamale tot de la Next și au fost preferatele lui (sunt mai scurte, dar încă le mai avem, atât de bine au rezistat).
Anul acesta sunt ceva mai colorate, ceea ce o să-mi dea bătăi de cap la spălat (o să trebuiască spălate cu hainele soră-sii), dar găsiți și variante pe culori mai neutre.
5. Țineți la ușă doar pantofii pe care vreți să-i poarte. Eu am am improvizat un dulăpior doar al lui din niște rafturi vechi de birou și țin acolo doar pantofii pe care vreau să îi încalțe.
Știu că e bine să îi oferi copilului alternative, pentru a-l învăța să aleagă, dar am descoperit că plecăm mai repede din casă dacă Vlad nu stă să probeze, pe rând, toate încălțările de la ușă 😀
Pentru mine, la ora 7 jumate dimineața, cuvântul de ordine este rapiditatea și eficiența 😀 În plus, Vlad are la ușă propriul cuier, unde stau agățate căciulile, șepcile, gecile, ghiozdanele etc. (Fiecare copil are cuierul lui.)
Pantofii aleși anul acesta sunt tip tenis, (nu acceptă alte modele), din pânză , dar impermeabili. E o tehnologie nouă care mi se pare de mare ajutor, pentru că poate să-i poarte și când plouă. Când sunt, totuși, bălți foarte mari, nu pot să-i răpesc plăcerea de a sări în ele, așa că are și cizmulițe de cauciuc. Cei din mijloc sunt papucei de grădiniță, foarte moi și nu exagerat de călduroși.
Nu aleg haine foarte groase pentru Vlad, pentru că grădinița e aproape, așa că prefer varianta straturilor: maieu, bluză cu mânecă lungă, hanorac și o jachetă impermeabilă, dublată cu bumbac. Cam așa merge la grădiniță până când temperaturile coboară binișor sub zero grade și abia atunci trecem la o jachetă un pic mai groasă.
Jachetele de ploaie dublate cu bumbac sau polar țin loc și de jachete de toamnă și de iarnă, dacă iarna e mai blândă, așa că sunt o investiție bună și ocupă mai puțin spațiu decât două-trei jachete pentru același anotimp.
Voi cum organizați hainele pentru creșă/grădiniță?
Articol susținut de magazinele Next. Și dacă tot am menționat că începe grădinița, nu uitați că începe și școala! Dacă aveți nevoie de uniforme simple, frumoase și mega rezistente, le găsiți tot în magazinele Next.
Am scris anul trecut despre uniforme și am făcut și o ședință foto cu Eliza absolut superbă. Găsiți articolul aici. Magazine Next găsiți în București în Afi Cotroceni, Băneasa Shopping City, Promenada și Mega Mall și în curând și în alt oraș din țară. Nu vă spun unde încă, e surpriză!
Esti foarte ingenioasa!!
Imi plac mult hainutele😊!!
Ce idee grozava sa pregatesti seturi complete pentru imbracat si sa le rulezi asa! Ocupa spatiu putin, le iei rapid dimneata sau la nevoie. Super!
Ca o idee pentru setul de schimb din ghiozdanelul de gradinita: poti inveli setul intr-o punga mica de plastic, din aceea pentru alimente, asa e protejat si nu ajunge printre firimituri de biscuiți și coji de mandarine. Copilul meu e mai mare, are 5 ani, dar tot are permanent in ghiozdanel un set complet de schimb (oricand se pot intampla accidente – poate varsa apa pe el sau poate aterizeaza intr-o balta, in curtea gradinitei). Semestrul trecut a avut nevoie o singura data sa se schimbe, cand s-a dat, din greseala :)), pe un tobogan ud de la ploaie, prin urmare setul a stat curat in ghiozdanel timp de cateva luni, protejat intr-o punga mica.
Imi plac hainele alese de tine, m ai împins spre o comandă:)) Si eu aplic tehnica straturilor dar maieu nu am folosit niciodata, în interior mi se pare f cald peste tot. De ce ai ales doar boxeri?
Cum sunt marimile la next, dacă are 92 cm oare e mare 92/98?
Mersi si succes la grădiniță!
Nu e mare 92, e ok. Am ales boxeri ca sunt mai draguti si pe el il cam strange elasticul de la chiloteii obisnuiti.