Continuăm seria simbolurilor de Paşte cu un puişor moţat şi galben care poate decora un coş cu ouă sau masa festivă de Paşte sau poate fi o hăinuţă haioasă pentru ouăle fierte de la micul dejun. E atât de vesel încât Eliza l-a remarcat dimineaţă în colţul unde era ascuns şi a pretins să i-l dau!
Materiale: fetru galben, fetru roşu, aţă galbenă, aţă neagră, adeziv pentru textile, pene, tiparul pentru puişor imprimat şi decupat. M-am inspirat de aici şi ochii puişorului trebuiau să fie din mărgeluţe negre, dar nu am avut, aşa că am cusut ochii, iar penele trebuiau să fie galbene dar evident nu am avut şi am folosit câteva pene albe pe care le aveam de la un aranjament floral mai vechi.
Transferaţi şablonul pe fetru galben (2 bucăţi) şi decupaţi ciocul din fetru roşu.
Coaseţi ochii puişorului cu aţă neagră sau dacă aveţi mărgele negre, coaseţi mărgelele. Lipiţi ciocul cu adeziv textil.
Coaseţi cele două bucăţi între ele, cu excepţia părţii de jos. Inseraţi penele pe măsură ce coaseţi, două pentru aripi şi una pentru un puf în vârful capului.
Puteţi să lăsaţi puişorul aşa sau îl mai puteţi decora cu floricele ca în imaginea originală sau cu o fundiţă drăguţă. Eu am adăugat doar fundiţa, decupată cu foarfecele zimţat dintr-o bucată de material cu buline. Fundiţa se lipeşte tot cu adezivul pentru textile.
Pozele nu sunt foarte reuşite din cauza lipsei de lumină naturală, dar vă asigur că puişorul e deosebit de drăguţ. Dacă faceţi această activitate împreună cu un copil, îl puteţi lăsa pe el să lipească ciocul şi fundiţa şi chiar să coasă dacă e mai mare.
Ce amintiri imi trezesti cu poeziile astea!!! E ciudat sa ai ceva stocat in memorie, fara macar sa stii ca o ai.Mersi!
puisorul cel motat
iata-l gata terminat!
bun e pentru decorat,
Eliza l-a remarcat!
mama in cos l-a bagat,
l-a si fotografiat,
pe blog iute l-a postat
si noi toti l-am admirat!