Ştranduri din România: Ștrandul Municipal Iaşi

Sunt deja de câteva zile în Iaşi şi încerc să-i ofer Elizei cât de multe distracţii pot, aşa că duminică am fost, la invitaţia unor prieteni, la Ştrandul Municipal.

Spre suprinderea mea, diferenţa între ştrandul vechi (cel de pe lângă Sala Sporturilor, de când eram eu mică) şi cel de acum (situat în zona Alexandru) este ca de la cer la pământ. Se pare că există trei bazine, eu am văzut doar două, unul mare de adulţi (suficient de încăpător să cuprindă toată lumea adunată acolo într-o după amiază caniculară de duminică) şi unul de copii care nu e deloc adânc, până şi Elizei îi venea până mai jos de funduleţ.

E plăcut acolo după ora 6.30, când pleacă destul de multă lume şi soarele se mai potoleşte puţin. Apa e acceptabilă, nici foarte curată, dar nici o băltoacă mizerabilă. Există zone întinse cu iarbă (unde cred că se poate juca fotbal), cu nisip sau pietriş (chiar, de ce oare or fi pus pietriş, totuşi? era destul de fin, dar tot pietriş).

Copiii se pot băga în apă cu bărcuţe gonflabile sau colaci, însă de înot nu poate fi vorba în bazinul de copii. Eliza s-a băgat în apă şi n-am mai scos-o decât când a trebuit să plecăm de tot. Partea neplăcută e că ştrandul se închide la ora 8, ceea ce mi se pare o tâmpenie, exact când distracţia devine mai bună, atunci trebuie să pleci.

Bazinul pentru copii

Pe internet scrie aşa despre bazine (eu nu le-am măsurat, evident): “Bazinul pentru adulţi este conceput ca bazin olimpic, după standardele internaţionale, adică lungimea de 50 metri, volumul de 3.000 metri cubi şi cu o suprafaţă de 1.050 metri pătraţi. Bazinul pentru copii are o suprafaţă de 210 metri pătraţi şi un volum 136 de metri cubi. Cel de-al treilea bazin, inaugurat în 2009, are adâncime minimă de 0,60 metri, iar cea maximă de 2,60 metri.” (sursa)

Program

09-20.00

Tarife ştrand

Adulţi: 8 lei

Copii, pensionari: 3 lei (noi n-am plătit pentru copii, totuşi)

Închiriat şezlong: 5 lei/oră

Există duşuri, cabine pentru schimbat şi toalete, precum şi un loc de joacă pentru copii. Se ajunge acolo din Alexandru, trecând un pod pietonal peste Bahlui sau cu maşina pe o stradă paralelă cu Galata din ce am reţinut eu (dacă are cineva mai multe detalii, le-aş aprecia, eu nu mai cunosc Iaşi-ul după atâţia ani de când sunt plecată).

Între timp Eliza mai merge la salina (i-am luat abonament de 5 zile, acum pe perioada verii sunt reduceri) de unde nu se mai dă dusă, mâine vom merge la Baia comunală la lecţii de înot, iar în week-end plecăm la ţară. Voi unde vă duceţi copiii pe perioada verii, la distracţie? Atenţie, nu chestii “educaţionale”, ci distracţie pur şi simplu? Aveţi ştranduri în oraşul vostru, le-aţi testat? Dacă da, lăsaţi comentarii cu tarife, program, zonă, alte detalii, ca să strângem cât mai multe informaţii despre ele.

17 Replies to “Ştranduri din România: Ștrandul Municipal Iaşi”

  1. Laura Frunza says: Reply

    Programul “vacanta la bunici” e in curs de desfasurare si la noi 🙂 dar n-avem curte deocamdata, abia saptamana viitoare mergem la tara si le pun si eu piscina pentru balaceala, groapa cu nisip si tot tacamul.

  2. Oare drumurile noastre nu s-au intersectat vreodata? 🙂 Si eu am stat in Iasi, in 2006 am plecat. Acum ajungem mai rar si nu prea avem timp sa vizitam. Insa, ultima data am ramas impresionata de Palas, ce era inainte ( strandul si un teren de sport) si ce e acum.
    Din pacate, mentalitatea oamenilor nu pare sa se schimbe 🙁
    Noi incercam sa iesim la fiecare sfarsit de saptamana in cate o mica excursie. Ultima a fost un circuit pe defileul Dunarii si transalpina, unde iti recomand sa ajungi, e foarte frumos.

  3. buna ,ma bucur ca ai ajuns prin orasul nostru – vroiam sa te intreb daca abonamentul la salina este tot la noi -si daca da unde ? mersic

    1. Laura Frunza says: Reply

      Da, tot in Iasi e abonamentul, daca dai click pe cuvantul salina te duce la un alt articol de-al meu, referitor la salina din tatarasi. Abonamentul de 5 sedinte (copil+insotitor) a fost 66 de lei.

  4. Si noi am fost azi la strand, linga parcul Moghioros. Numai ca la noi preturile sint mult mai mari: 20 de lei de persoana in timpul saptaminii si 30 in we. Copiii pina in 7 ani au gratuitate. Am stat doar vreo 2 ore, caci deja era prea cald, dar e buna ideea ta de mers dupa masa. Exista 4 piscine, 2 din care au adincime mica, pina in 0.5 m. Exista si topogane cu apa care tisneste, e chiar distractiv. Copiii au fost incintati la maxim, abia i-am putut lua de acolo. Mi-ar placea sa mergem zilnic, dar totusi e cam scump pentru noi.

    1. Laura Frunza says: Reply

      Da, 20 de lei mi se pare enorm, o familie cu doi copii mai mari ar trebui sa cheltuiasca lejer un milion pentru o astfel de iesire.

  5. ana maria birladeanu says: Reply

    si eu am parere buna despre strand, am fost acum 3 ani, eram insarcinata :D, apa era curata, se schimbase in acea zi, mereu aparea cate o doamna cu recipient pentru a lua apa, (cred ca pentru teste) pe alex nu l-am dus inca dar anul asta cand venim in tara cred ca o sa mergem si noi, intradevar e diferenta de la vechiul strand si acesta, cred ca se inchide la ora 8 pentru ca pe timp de seara e mai greu sa supravegheze salvamarii toti cei aflati in strand, nici iluminat nu stiu sa aiba (poate ma insel), trebuie sa mai curate bazinele si sa mai schimbe si apa, mie mi se pare rezonabila ora, desi mi-ar place sa fie mai mare programul, doar e vara si e destulll de cald.
    La salina din tatarasi am mers cu alex, ii place acolo, tot cu voucher am fost, stiu ca nu e recomandat cand e foarte cald afara (diferenta de temperetura nu e tocmai mica) dar fiind artificiala…poate e voie :S, imi place ca au jucarii, tv, asa copiii nu se plictisesc si stau o ora fara nici o problema, personalul e foarte dragut, asa nu ne plictisim nici noi
    acum noi suntm in spania avem aici un strand care costa tot cat cel din iasi 😀 2 euro prsoana, foarte curat, multa iarba, umbra pentru cine vrea 😀
    alte distractii acum in vacanta nu stiu, doar parcurile si bazinele de scaldat, unde copiii se distraza maxim
    ps:nu este alta sosea spre strand, aia de care ai zis este singura, sau anul trecut asa era, nu stiu anul asta 😀

  6. Asa ne vom distra in perioada 12-15 iulie:
    http://www.inbucovina.ro/evenimente/zilele-humorului/
    (anul trecut au fost multe atractii pt copii in satul de vacanta: carusel, masinute, piscina cu mingi, tobogane gonflabile si cate si mai cate, nu-mi mai amintesc)

  7. La strandul din Iasi apa se schimba in fiecare zi de marti – deci….ideal este sa se mearga miercuri dupaamiaza.Este curatel si e important ca si copiii au un loc al lor, unde sa nu stea nas in nas cu adultii…care…na…nu pot fi toti politicosi si civilizati! eu stau cu bebe la piscinuta pt copii

  8. La salina din Tatarasi vom merge si noi, imediat ce aterizam (la propriu) in Iasi 😀 ..vacanta placuta in continuare!

  9. Noi mai avem pana la strand 🙂 Ma bucur sa aud ca exista si stranduri decente. Ce saline naturale recomandati insa, mai aproape de Bucuresti?
    multumesc
    Ana

    1. Laura Frunza says: Reply

      Ana, iti recomand Slanic Prahova, am fost si acolo si nu e foarte departe. Uite, a scris Cristina aici de vizita noastra la Slanic.

  10. Unde face lectii de inot? Se fac si pentru adulti? 🙂 Cat costa?

    1. Laura Frunza says: Reply

      Se fac si pentru adulti, da. Face la Baia Comunala, imediat ce am mai multe informatii, o sa scriu un articol.

  11. Iata cum puterea exemplului convinge!
    Dupa postarea ta am vizitat si noi strandul. Ne-a placut, intr-adevar e o diferenta mare intre ce a fost si ce este. Nu vreau sa carcotesc, dar chiar cred ca se putea face mai mult! Deocamdata sa ne multumim cu ce avem, nu?:) Am inteles ca la Piatra Neamt strandul arata foarte bine.

    1. Laura Frunza says: Reply

      Eh, intotdeauna se poate mai mult dar e bine si atat. Fata de ce era inainte, acum e chiar bine. Sunt sigura ca in timp se vor mai imbunatati conditiile.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.