Dacă nu o aveam pe sora mea care merge în mod frecvent la salon, nu cred că aflam care-i treaba cu manichiura semipermanentă. Eu la salon merg extrem de rar şi atunci doar pentru tuns sau o manichiură simplă dacă am vreo ocazie mai specială. În rest, vizitez doar salonul bunei mele prietene de la Iaşi pentru pensat şi tratament pentru că e singura pe care am încredere s-o las să umble la faţa mea. Pentru restul chestiilor pentru care se merge în general la salon am frecventat până acum mai multe locuri, fără să rămân musai fidela unuia singur, însă presimt că asta se va schimba pentru că am descoperit, la recomandarea unei alte colege de blogging, un salon la mine în sector (factorul de proximitate e crucial la mine) care nu numai că are preţuri decente, servicii agreabile şi tot ce te-ai aştepta de la un salon de înfrumuseţare, dar are şi un loc de joacă pentru copii, cu persoană desemnată special să-i supravegheze şi să se joace cu ei. Salonul se numeşte Yummy Mummy şi e în zona Tineretului-Budapesta (bld. Mărăşeşti). Eu am fost încântată de idee pentru că atunci când mergeam cu tot cu Eliza în altă parte, o lăsam în sala de aşteptare ba cu manichiurista, ba cu coafezele, cu cine se nimerea. Nu zic, se amuza vorbind cu ele dar când am fost la Yummy Mummy m-am simţit cu adevărat confortabil pentru că ştiam că se simte bine în camera cu locul de joacă. Singura chestie care nu mi-a plăcut e faptul că pentru a ajunge la locul de joacă treci prin camera unde se află masa de masaj şi masa pentru cosmetică (epilat şi tratament) şi sinceră să fiu, în calitate de client, chiar dacă sunt nişte perdele, nu mi-ar plăcea să se fâţâie lumea pe acolo cât îmi fac eu una alta. Cred că s-ar putea regândi puţin spaţiul acolo în sensul ăsta.
Revenind la manichiura semipermanentă – este un tip de manichiură care rezistă două-trei săptămâni, fără să se ciobească şi fără să-şi piardă strălucirea. Bine, ea rezistă şi mai mult, dar cresc unghiile şi se vede rădăcina crescută. De la distanţă arată în continuare foarte bine, doar de aproape se văd unghiile crescute. Lacul este unul special, nu-l puteţi cumpăra să vă faceţi acasă decât dacă vă cumpăraţi şi lămpile speciale cu ultraviolete la care se usucă. Avantajul acestui tip de manichiură e că se usucă instant, la lampă, şi nu stai prin salon să fluturi unghiile pentru a ţi se usca lacul. Nu există pericolul să te atingi din greşeală, nu le strici când bagi mâna în portofel, te poţi îmbrăca şi pleca liniştită. Este ideală pentru când pleci în concediu, de exemplu, pentru că nu mai e nevoie să cari după tine acetonă, lacuri şi toate cele pentru a-ţi reface manichiura. Eu mi-am făcut-o înainte de Crăciun cu vreo două sau trei zile şi a ţinut cam până pe 11 ianuarie când mi-am şters unghiile deoarece crescuseră şi nu le mai suportam lungi pentru că altminteri arăta în continuare foarte bine. Singurul dezavantaj e că se îndepărtează mai greu de pe unghii, trebuie fie să te duci la salon să ţi-o dea jos, fie să cumperi acetonă (atenţie, nu dizolvant de unghii, ci acetonă), să-ţi scufunzi degetele să se înmoaie bine şi apoi s-o răzuieşti uşor cu o forfecuţă sau pilă de unghii. După ce o daţi jos, unghiile vor avea nevoie de un tratament special pentru unghii (ulei pentru unghii – găsiţi la Farmec unul ok sau ulei de măsline) pentru că vor fi uşor deteriorate şi vor avea nevoie să respire puţin.
Mi-a plăcut foarte mult cum a lucrat domnişoara de la Yummy Mummy, m-aş întoarce oricând la ea dacă aş avea nevoie, însă cum eu îmi fac foarte rar manichiura, probabil că voi reveni doar pentru un abonament la masaj (au abonamente care pornesc de la 120 de lei 8 şedinţe pe lună). De asemenea am remarcat că manichiurista era foarte frumos pensată şi mi-a spus că s-a pensat chiar în salon şi că domnişoara de la cosmetică e foarte talentată la pensat – asta pentru cine caută pe cineva priceput în domeniul ăsta. Tot un plus pentru mine e faptul că au produse Nioxin la coafor (şi la vânzare), eu sunt mare fană şi duc dorul şamponului meu Nioxin primit cadou la prima întâlnire cu mămici organizată vreodată de Mămica urbană, dar cum nu se găsea decât în saloane mai de fiţe pe care le evit ca pe naiba, nu am mai reuşit de atunci să-mi cumpăr. Şi dacă tot am zis de fiţe, mi-a mai plăcut aici atmosfera relaxată, fără atitudini arogante şi privire pline de superioritate ale personalului. Asta detest cel mai tare la un salon, când te duci şi eşti tratat de parcă eşti ultimul om şi tu taci acolo umil şi zici îhi atunci când ţi se reprosează că ai părul naşpa, firele despicate, unghiile urâte, picioarele prost epilate, sprâncenele prost pensate şi aşa mai departe.
Pe site-ul salonului găsiţi informaţii legate de preţuri, oferte speciale, precum şi fotografii din interior, iar dacă aveţi cont de Facebook îi puteţi urmări şi pe pagina lor de acolo.
Arata tare bine manichiura semipermanenta,nici eu nu mi-am facut inca, recent s-a deschis si la mine la tara un salon ,iar fata lucreaza tare bine,are foarte multe cliente si ma bate gandul sa merg si eu.Am si vorbit cu ea si mi-a spus ca tine si o luna si e asa cum zici Laura ,nu se strica,nu se ciobesc si ce e important pentru mine ca pot sa spal vase,sa fac curatenie si alte cele prin casa si pe afara.