Din seria articolelor “Sunt gravidă“, Monica Toderiţă (Clinica de sutiene) revine azi cu un material despre pernele, sutienele, bustierele şi centurile de gravidă – toate menite să ajute la diminuarea disconfortului fizic pe care unele gravide îl pot avea în sarcină. Toate produsele sunt din gama Anita MATERNITY, o marcă germană cu segment de articole pre- şi post natale.
Perna multifuncţională pentru gravide, alăptare şi bebeluşi – am avut şi eu una când eram gravidă cu Eliza, şi cred că era chiar din biluţe (dacă îmi aduc eu bine aminte), a fost foarte utilă, atât în perioada de sarcină, cât şi după aceea, la alăptare sau la sprijinit bebeluşul. Întâmplarea face că era comandată de pe site-ul Bebeluşul tău, care este tot al Monicăi, deci grija ei pentru produse de calitate exista şi acum 8 ani, ca şi în prezent.
Când eşti în aşteptarea unui bebeluş, somnul este foarte important căci te ajută să te regenerezi. Perna este umplută cu biluţe din polipropilenă nedeformabile. Husa este prevăzută cu fermoar fără blocaj, dispărând astfel posibilitatea înţepării gravidei. Husă exterioară 100% bumbac. Husă interioară 100% poliester.
Burtiera prenatală Anita MATERNITY – 100% suport pentru burtă, 0% dureri de spate:
* asigură suport şi sprijin atunci când ai nevoie
* reduce tensiunile spatelui şi susţine burta
* previne durerile lombare şi ale spatelui
* atenuează durerile spatelui şi ajută la revenirea mai rapidă după sarcină
* foarte uşor de fixat
* recomandată gravidelor care stau mult timp în picioare sau jos şi mămicilor de gemeni
Studiile de specialitate susţin că toate gravidele aflate în studiu sufereau de dureri de spate, 96% dintre ele simţeau presiune şi tensiune crescute în zona abdominală şi pelviană, în timp ce 60% acuzau dureri în zona pelviană.
Testele clinice pe burtiera prenatală Anita au dat urmatoarele răspunsuri:
* la 82% dintre gravide a redus durerile de spate
* la 93% dintre gravide a redus tensiunea şi presiunea abdominală şi din regiunea pelviană
* la 93% dintre gravide a redus durerile din zona pelviană.
Bustierele pentru gravide Anita MATERNITY. Le poţi purta ziua şi noaptea, începând cu prima luna de sarcină. Asigură suport sânilor, gâtului şi umerilor, fiind fără cusături în zona de creştere a sânului. În lateral sunt prevăzute cu bandă de control, cupa crescând odată cu sarcina. Sunt fabricate din microfibră ce lasă pielea să respire şi păstrează sânul mereu uscat.
Sutienele pentru gravide Anita MATERNITY. Aceste modele de sutiene cresc în sarcină odată cu sânii şi asigură pielii suport contribuind la menţinerea elasticităţii sânului. Au cupe preformate, fără cusături şi fără sârme, iar bretelele sunt late, ca să asigure susţinerea greutăţii sânilor în creştere. Sunt fabricate din microfibră ce lasă pielea să respire, sunt confortabile şi au formă atractivă.
Bustiera pentru gravide şi alăptare Anita MATERNITY. Această bustieră are o susţinere bună pe toată perioada sarcinii, dar şi în timpul alăptării şi asigură suport sânilor, gâtului şi umerilor. În plus, nu are cusături în zona de creştere a sânului, cupa crescând odată cu sânul în perioada de sarcină şi alăptare. Are decolteu în formă de litera“V”, pentru o alăptare mai uşoară şi o bandă de control laterală. Este fabricată din microfibră ce lasă pielea să respire, iar sânul se păstrează mereu uscat.
Sutienele şi bustierele au toate şi chiloţi asortaţi, dacă vă plac seturile.
Şi acum o întrebare pentru mamele de copii mai mari, aşa ca mine: care dintre produsele astea v-aţi fi dorit să existe pe vremea când eraţi voi gravide? Eu cu siguranţă centura prenatală. În ultimele două luni de sarcină s-a mărit brusc burta (care rămăsese aproape insesizabilă până atunci), iar cu problemele de spate pe care le am de foarte mulţi ani şi cu faptul că nu am luat deloc în greutate în afară de sarcina în sine, am mers aproape numai cu burta în braţe 😀 Cu siguranţă m-ar fi ajutat mult o centură prenatală.
Şi ca să nu le discriminăm nici pe gravidele actuale: în care dintre aceste produse aţi investi banii? Care vi se pare mai util şi mai atrăgător?
🙂
cred ca centura prenatala mi-ar fi fost utila, desi ma intreb daca as fi suportat-o, ca nu imi placea sa simt nimic care sa ma stranga.
Era bebele pozitionat mai jos?
nu cred ca mai jos decat in mod normal. Senzatia asta am avut-o la toate sarcinile, inca din primele luni. Nu suportam nimic elastic peste burta, doar chestii lejere. Iar ultima sarcina a fost cea mai mare (3.800 la nastere) si m-a terminat sciatica.De multe ori m-am gandit ca trebuie sa fii cam sonat ca sa-ti doresti gemeni, mie unul in burta mi s-a parut prea destul :)).
Bustierele par f faine, mi-as lua si eu, mai ales ca vreau sa renunt la sutiene.
Eu am fost la sediul lor si am probat mai multe bustiere. Sunt intr-adevar de vis!