Zilele trecute, Eliza a avut un proiect pentru ora de religie (cred că un concurs ceva) să deseneze o Biserică, aşa că în timp ce ea lucra la o pirogravură, eu am făcut această felicitare, a cărei idee o aveam în minte de ceva vreme. Numai că după ce Eliza a văzut felicitarea mea, a vrut să facă şi ea una la fel şi chiar i-a ieşit destul de bine, chiar dacă acum a pus mâna prima oară pe un cutter special pentru decupat.
Materiale: un şablon de Biserică (sau o decupaţi manual, dacă vă pricepeţi), carton pentru felicitare, carton negru, hârtie de mătase în culori mai vii (cod HR917, dacă vreţi de la DACOart, au seturi în culori frumoase şi la preţ foarte bun), cutter (bisturiu) pentru hârtie, planşetă de tăiere. Eliza a folosit în plus (că nu s-a putut abţine) autocolante transparente din setul Ţop-Ţop – cuvintele Paşte Fericit sunt din set şi a mai lipit o grămadă şi în interior, unde a scris o urare pentru doamna de religie.
Se decupează silueta Bisericii din carton negru. Se poziţionează pe cartonul de felicitare şi se identifică poziţia ferestrelor, care se conturează uşor cu un creion cu vârf subţire (nu apăsaţi, creionul se vede prin hârtie de mătase).
În zonele ferestrelor se lipesc bucăţelele de hârtie de mătase. Dacă aveţi răbdare, puteţi face un tangram din bucăţele tăiate aleatoriu – vrem să obţinem efectul de vitraliu. Eliza a pus foarte mult lipici şi a presărat deasupra bucăţele mici-mici de hârtie de mătase, care s-au topit puţin în lipici.
Efectul de vitraliu de pe felicitarea ei a fost mult mai puternic şi mai frumos, o să vedeţi în poză – a fost total întâmplător, că eu îi făceam baie lui bebe şi ea lucra la felicitare şi abia după aceea am văzut că turnase o grămadă de lipici. Lipiţi pe deasupra Biserica, apoi uşa şi clopotul (care sunt piese separate la mine). Tot separat am lipit şi crucea din vârf.
Eliza a desenat cu o cariocă crucea şi clopotul, erau elemente prea fine ca să se apuce să le decupeze. Copiii pot colora vitraliile dacă li se pare mai uşor, dar eu zic că pentru ei ar fi minunat să potrivească bucăţelele de hârtie şi puteţi transforma acest proiect într-unul mare, pe care să-l facă în clasă sau acasă, ca un tablou.