Am văzut această idee de felicitare de Crăciun într-un filmuleț de pe pagina Five minutes crafts. Desigur, nu e originală, e plin internetul de variante similare și nici ei nu cred că au inventat roata, poate doar au făcut-o mai frumoasă.
Eu nu am avut mărgeluțe de sticlă care să semene cu globurile și nici măcar nu mai știu unde e pungulița mea cu mărgele, având în vedere că feresc totul din calea lui Vlad, așa că am folosit ce am găsit prima oară la îndemână: un rest dintr-o coală de Perlucele, niște jumătăți de perle autoadezive de la DACO.
Alte materiale folosite: un carton roșu pentru felicitare (din setul Port-bucurii, tot de la DACO), șnur verde, un fulg de zăpadă de lipit, un perforator cu o singură gaură (Potricala de la DACO) cu vârful cel mai mic, de 2 mm. Puteți să-l înlocuiți cu un ac gros de cusut, cu care să dați găurile pentru brad.
Găsiți aceste materiale pe siteul Dacomag sau în librării și magazinele care vând produse pentru hobby. Eu am resturi din seturile din anii precedenți, așa că le voi mai folosi și la alte activități. Anul acesta am comandat doar seturi de-a gata: setul Fericei, Trenul lui Zăpădel, La Iesle și Casa lui Moș Crăciun.
O să fie incluse în calendarul nostru de Advent, așa că o să vi le arăt pe măsură ce le face Eliza, dar dacă le vreți, ați face bine să le comandați acum, eu anul trecut nu am mai prins Ieslea în decembrie, de exemplu, era stoc epuizat peste tot.
Mod de lucru felicitare de Crăciun:
Se desenează cu un creion fin un triunghi cu baza îngustă, în funcție de dimensiunile cartonului pentru felicitări pe care îl aveți. Se perforează laturile lungi, având grijă să fie la același nivel. După cum vedeți, eu nu am avut grijă 😀 Folosiți perforatorul cu o singură gaură sau un ac foarte gros, având grijă să protejați suprafața de dedesubt cu o planșetă sau o bucată de carton gros.
Începeți de sus și treceți șnurul prin fiecare gaură, pentru a forma linii (aproximativ) paralele. Lipiți capătul șnurului pe dos cu o bucățică de scotch. Lipiți fulgul în partea de sus, apoi decorați cu jumătățile de perle autoadezive.
Dacă nu aveți perle autoadezive, folosiți mărgele, pe care le treceți prin șnur înainte de a-l băga prin găuri. Pe verso, puteți acoperi capetele cu fulgi sau alte elemente adezive.
Dacă vă place să meșteriți decorațiuni, felicitări sau cadouri de Crăciun, găsiți în categoria Activități de Crăciun o mulțime de idei pentru toate vârstele. Postez în categoria respectivă din 2008, deci de 10 ani, de pe vremea când nu se găseau aproape niciun fel de materiale de bricolat la noi, așa că veți găsi și idei din materiale simple, reciclate, dar și idei cu materiale deosebite, pe care le găsiți în magazinele specializate.
Frumos și elegant. Abia aștept să văd calendarul! 🙂
Calendarul e unul vechi, din fetru, cu câte o mănușă pentru fiecare zi, în care pun bilețele cu activități, dulciuri sau alte surprize. Însă o să vă povestesc despre ce vom face în cadrul Calendarului, asta da!