Știu că am zis că decorațiunile din dopuri de plută sunt ultimele, dar iată că, pe ultima sută de metri, am mai făcut încă una: un glob de sfoară cu un mic aranjament înăuntru.
Am pornit activitatea asta de la un kit creativ primit cadou de la Opera Comică pentru Copii. Conținea sfoară, un recipient cu aracet și niște baloane, ca să ne facem un glob din sfoară. Doar că noi am umflat balonul un pic prea tare și a ieșit ceva gen un ou de struț din sfoară 😀
Așa că am folosit conținutul unui alt kit creativ, tot de la Opera Comică pentru Copii, care conținea toate cele necesare pentru decorarea unei coronițe de brad.
Dar s-o luăm cu începutul.
Materiale necesare glob de sfoară
Un balon, sfoară de cânepă, aracet și un recipient mai mare în care să-l puneți, crenguțe de brad, globulețe, o lumânare electrică, alte decorațiuni, în funcție de ce mai aveți prin casă.
Mod de lucru glob de sfoară
Sfoara se înmoaie în aracet și se lasă să se îmbibe bine. Se umflă balonul. Se leagă un capăt al sforii de codița balonului, apoi se înfășoară sfoara pe balon, în direcții și modele aleatorii, pentru a acoperi cât mai mult din suprafața balonului.
Se lasă la uscat, cu grijă să nu fie deasupra unei surse de căldură (am făcut asta și mi s-a dezumflat balonul). Se usucă bine, la temperatura camerei, ca în 24 de ore. Noi l-am folosit după o noapte.
Se sparge balonul cu un ac și se scot resturile. Se taie, cu o foarfecă, o mică fereastră în globul de sfoară. Interiorul se decorează cu crenguțe de brad și globulețe. Noi am atârnat și un Moș Crăciun decorativ cu o bucată de sârmuliță.
Dacă aveți baloane mai micuțe, le puteți umfla doar puțin și puteți face o mulțime de astfel de globulețe de atârnat în brad, pe care le puteți și picta cu acrilice sau tempera (evitând, însă, să înmuiați pensula în apă).
Crăciun fericit!