Când soarele nu-ți mai e prieten: cum am ajuns să port mânecă lungă vara

Am așteptat vara asta atât de mult, că nu pot să vă spun! Mi s-a părut că sezonul rece a durat o veșnicie și abia așteptam să vină vara să scot rochițele subțiri, cu bretele sau mânecă scurtă. Doar că a venit vara și eu am descoperit o proaspăt apărută sensibilitate la soare: cum ieșeam la soare și stăteam un pic mai mult, mi se înroșeau brațele și începeau să mă mănânce.

Știu de la ce mi se trage și sper ca, în timp, sensibilitatea să dispară. Între timp însă, încerc să port mâneci lungi când mă expun la soare, mai ales în contexte urbane, ca să evit să mă ung toată cu cremă cu SPF. Mă enervează și senzația aia permanent lipicioasă sau de încărcare a pielii!

Piesele mele de bază în ținutele de vara asta au devenit, astfel, rochiile cu mânecă lungă (inclusiv de seară, pentru evenimente în aer liber) și cămășile de in.

Port cămășile de in și la fustă și la pantaloni și chiar și pe deasupra rochiilor cu bretele. Ador senzația inului pe piele și dacă aș avea un buget nelimitat, aș avea garderoba formată din 90% haine de in și mi-aș lua și lenjerie de pat din in (care costă o mână și-un picior 😀 )

În materie de rochii, am două noi achiziții din bumbac, una de la Bonprix și una de la H&M, întâmplător ambele alb cu albastru. Când m-am întors anul ăsta de la mare, am descoperit cu uimire că am rufe alb-albastre pentru a încărca complet mașina de spălat 😀

Rochia de la H&M, pe care am purtat-o în mai multe ocazii – eu am luat-o cu o mică reducere cu un cod din aplicația H&M.

Rochia de la Bonprix, lungă, răcoroasă, foarte utilă pentru plajă și plimbări cu barca sau alte activități în aer liber, pentru că e lungă și acoperă complet picioarele. Este din viscoză, care e tot un material natural, și se simte ca bumbacul.

Pentru evenimente mai elegante, am două rochii: una de la Mohito, cu imprimeu cu liliac (a fost dragoste la prima vedere cu rochia asta) și una de la un mic boutique din Iași (Concept a trois), argintie. Rochia de la Mohito mi-a prins tare bine la un eveniment elegant, de zi, dar care avea loc parțial în curte, sub un soare arzător.

În rest, folosesc mult SPF pe față și, dacă pot stau în casă, pentru că altfel vara asta mă afectează mai rău ca niciodată! Voi cum înfruntați căldura și razele din ce în ce mai puternice ale soarelui? Purtați mânecă lungă vara sau preferați crema cu SPF?

2 Replies to “Când soarele nu-ți mai e prieten: cum am ajuns să port mânecă lungă vara”

  1. Pielea mea a fost mereu sensibila la soare ( e alba si nu se bronzeaza, doar se arde). Am abandonat să mai stau la plajă de la 8 ani, acum am 45.
    De aceea mereu vara port maneca 3/4 sau maneca lunga, rochii si fuste lungi.
    Crema cu SPF 50 folosesc pe față si un pic mai jos de gât (nu port rochii decoltate, insa dau cu crema doar cat se vede din piele).
    Dacă ar fi să port rochii mai scurte sau cu bretele, sau cu mânecă scurtă ar trebui să mă îmbrac în SPF aproape de sus până jos și nu cred c-ar fi prea sănătos. De aceea prefer să mă acopăr cu hainele. Dar îmi și plac rochiile lungi, mă fac să mă simt eu însămi..
    Foarte frumoase sunt toate rochiile.
    Zilele trecute am dat și eu peste rochia de la H&M pe site, dar n-am știut ce mărime mi s-ar potrivi și dacă are nevoie de o jupă. Pot sa te intreb ce mărime ai luat? Din pozele pe care le-am mai văzut cu tine în decursul timpului intuiesc că avem aproximativ aceeași înalțime.

    1. Laura Frunză says: Reply

      Am luat marimea S, e destul de lejera ca si croiala. Eu o port si prin oras, sincer nu m-am uitat sa vad cat de transparenta e 😀

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.