Săptămâna curcubeului

Declar deschisă Săptămâna curcubeului! În fiecare zi, începând de azi şi până vineri, vom avea câte un articol curcubeistic 🙂

Încep azi cu o carte şi o activitate. Cartea se numeşte Curcubeul lui Minnie (Eliza trece prin etapa Clubul lui Mickey Mouse), am luat-o la câţiva lei de pe un site când au fost reduceri şi e publicată de editura Egmont. Cartea are câte două pagini dedicate fiecărei culori din curcubeu şi câte două versuri pe fiecare pagină. Versurile sunt slăbuţe, probabil traduse la liber din engleză, dar Eliza n-a remarcat rimele forţate, ci s-a bucurat de paginile viu colorate şi ne-am jucat împreună să găsim pe fiecare pagină cât mai multe lucruri de culoarea respectivă.

La finalul cărţii e sugerată o activitate prin care poţi crea singur un curcubeu. Noi am încercat-o şi funcţionează! Aveţi nevoie de un borcan cu apă, de o oglinjoară, o lanternă şi o cameră cu pereţi albi în care să fie întuneric. Puneţi oglinjoara în borcanul cu apă şi îndreptaţi lanterna spre oglinda scufundată. Curcubeul va apărea pe perete. Dacă nu apare, mişcaţi puţin lanterna până îl vedeţi.

Pentru bucureştenii pasionaţi de curcubeu, am un pont: mergeţi în parcul Cişmigiu şi închiriaţi o barcă. Mergeţi cu barca până în zona fântânii arteziene de pe lac, într-o zi însorită. Lumina soarelui se oglindeşte în picăturile de apă împroşcate de arteziană şi acolo apare cel mai frumos curcubeu pe care-l puteţi vedea, este perfect arcuit şi culorile se văd foarte clar. Noi am dat câteva ture bune în jurul fântânii pentru ca Eliza să se bucure din plin de curcubeu, însă mi se descărcase aparatul foto şi n-am putut să-i fac nicio poză.

Staţi pe aproape, mâine vă arăt o nouă activitate legată de curcubeie!

4 Replies to “Săptămâna curcubeului”

  1. super ideea cu curcubeul, o voi incerca si eu…ms. de pont

  2. Multumim pentru pont!!Abia asteptam sa facem si noi experimentul!!! 🙂

  3. ce ma bucur, la tine gaseste mereu omul ce nu-i nicaieri in alta parte!:D
    deja imi pierdusem speranta ca cineva va recomanda o carte despre curcubeu.

    1. Laura Frunza says: Reply

      Si stai pe aproape, ca am in fiecare zi cate o carte 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.