Un sandviş pentru fiecare

Despre pacheţelul de prânz am vorbit şi o să mai vorbesc, pentru că la mine în casă reprezintă o problemă importantă. Uneori nu se poate mânca din caserole (din cauza naturii serviciului) aşa că cel mai simplu este un sandviş, de preferat nu unul cumpărat, un hamburger sau o shaorma pe care cu personal le…

Pui pe sticlă

Asta e reţetă cu ştate vechi la mine în casă. N-am mai făcut-o de mult, aşa că azi am plecat în căutarea puiului perfect – nu prea mare, la un kil jumate, fără cap şi picioare sau organe. Pentru reţeta asta extrem de simplă aveţi nevoie de puiul sus-numit, o sticla de un sfert sau…

Gastronomice – Păstorel Teodoreanu

Pentru că scriu şi despre cărţi, de ce nu şi despre cărţi de bucate? În timp o să vă prezint cărţile mele de bucate preferate, cele care sunt mereu la loc de cinste în biblioteca mea, pe care le consult cu sfinţenie sau pe care le citesc de plăcere, ca pe o literatura delicioasă. Prima…

Ce-am mai gătit 1

Azi am avut o zi plina care s-a încheiat abia acum cu aranjatul dezastrului din bucătărie, mai exact cu spălatul tuturor vaselor (şi credeţi-mă – n-au fost puţine). Am gătit aşa azi: Vită a la Jamie Oliver Chifle absolut delicioase Brioşe şi chec cu glazură de ciocolată albă. Reţeta de bază e cea de negrese…

Lapte bătut sau chişleag
|

Lapte bătut sau chişleag

Vorbeam zilele trecute cu mama la telefon şi îi povesteam că week-end-ul acesta vreau să fac brânzică de vaci, drept pentru care am pus la prins nişte lapte proaspăt. Şi  pentru că îmi mai rămăsese încă un litru de lapte, l-am pus la fiert dar nu ştiam ce să fac cu el. Din păcate, laptele…

Cornuleţe cu rahat – reţeta mamei
|

Cornuleţe cu rahat – reţeta mamei

Week-end-ul ăsta aşteptam nişte musafiri, aşa că am vrut să servesc ceva făcut de casă, dar nu eram prea sigură ce să fie şi nici timp să testez o reţetă nouă nu aveam. Aşa că am sunat-o pe mama şi i-am cerut reţeta de cornuleţe cu rahat. Au ieşit delicioase, dar până la urmă musafirii…

Operaţia de cezariană

Dacă din diverse motive este necesară intervenţia chirurgicală pentru a naşte un bebe sănătos, este bine să fiţi informate cum trebuie să vă pregătiţi pentru ea, cum se desfăşoară şi cum trebuie să vă comportaţi după aceea. Aşa că o să vă povestesc cu amănunte cum s-a desfăşurat la mine, pentru că în mare coordonatele…

Pacheţelul de prânz

Pacheţelul de prânz (fie al meu, fie al soţului) a reprezentat mereu o problema crucială. Având în vedere că niciunul dintre noi nu mănâncă dimineaţa, evident prânzul a devenit cea mai importantă masă a zilei, care nu poate fi acoperită pur şi simplu cu un sandviş sau cu merdenele cu iaurt, cum fac unele persoane…

Cântecul mamelor – Mom Song by Anita Renfroe

Trebuie să ascultaţi cântecul ăsta, e atât de haios, încât meseria de mamă o să vi se pară şi mai provocatoare după aceea, mai ales mămicilor începătoare ca mine 🙂 L-am descoperit astăzi pe forumul meu preferat şi l-am ascultat de mai multe ori, prăpădindu-mă de râs. Anita Renfroe, cea care l-a compus, a declarat…

|

Jocuri cu aluat

Un aluat simplu, de sărăţele. Chef de joacă şi puţină răbdare şi rezultă nişte minunăţii comestibile, numai bune de ronţăit între mese. Am început cu formele pentru fursecuri şi am continuat cu modelatul manual, din care au rezultat covrigei, colăcei, cornuleţe, pâinici, mini-croissante, mini-japoneze, melcişori – ce mai, toată gama de “brutăreli” minuscule. Dar mai…