Aseară am gătit clătite cu pui şi ciuperci şi, deşi speram să rămână să îmi iau şi azi la serviciu, n-am avut noroc 😀 Dacă vă întrebaţi cum am ajuns să gătesc clătite cu pui şi ciuperci (deşi nu cred că vă întrebaţi) daţi-mi voie să vă povestesc: la parterul clădirii în care lucrez e un restaurant cu mâncare proastă şi scumpă şi singurele chestii pe care mi le mai permiteam din când în când erau evident cele mai ieftine din meniu: ciorba şi clătitele cu pui şi ciuperci care costau pe atunci 10 lei porţia. În birou aveam o glumă: nu comandam clătite decât lunea, miercurea şi vinerea că atunci erau proaspete, marţea servindu-se cele de luni şi joia cele de miercuri 😀 Era evident o glumă pentru că nu aveam de unde să ştim. Concluzia e că au ajuns să îmi placă şi am început să le gătesc şi eu în casă.
Pentru patru porţii de clătite cu pui şi ciuperci aveţi nevoie de: două conserve de ciuperci tăiate, 1 piept de pui, 2 cepe medii, 8 clătite (faceţi compoziţia pentru clătite fără zahăr), 1 cutie mare de smântână, 1 legătură de mărar, 2 lămâi. Pieptul de pui se fierbe, ciupercile se scurg de apă şi se taie cubuleţe mici. Ceapa se toacă şi se căleşte în ulei, apoi se adaugă ciupercile şi se lasă la călit. Spre sfârşit se adaugă pieptul de pui tăiat mărunt şi se mai căleşte un minut. Se condimentează cu sare şi piper. Se umplu clătitele şi se rulează sau se împăturesc (după preferinţă) şi se dau la cuptor într-un vas de Jena cu capac timp de 20 minute. Se pun pe farfurie şi se presară smântână din belşug şi mărar tocat. Se servesc cu o jumătate de lămâie care se stoarce peste ele.
Sunt foarte săţioase, eu m-am săturat doar cu una! 😀 Şi în plus e o reţetă foarte simplă şi rapidă şi chiar dacă majoritatea reacţiilor vor fi “dar clătitele se mai mănâncă şi cu altceva decât cu dulceaţă?” o să primiţi laude pentru ele, atât de bune sunt.
in general, am observat ca romanii “sufera” de niste stereotipii.
cand au auzit / vazut prima data [in filme] de pancakes, care nu sunt decat niste clatite [apropo, americanii le spun clatitelor noastre – “clatite schiloade” : ))], au ramas foarte surprinsi: “cum adica… clatite? alea nu-s clatite!”.
apoi, cu timpul, au inceput sa incerce reteta si unora chiar le-a placut. : )
cam asa este si cu umplutura de clatite. multi sunt invatati numai cu dulceata. prea putina lume incearca si variantele sarate.
eu sunt innebunita dupa niste rulouri de clatite cu umplutura de branza, ardei, ceapa verde, morcovi. sunt delicioase! [cred ca le-ai vazut deja]
am mancat si cu cascaval. imi plac si asa, mai ales daca sunt calde.
am notat reteta ta si o sa o fac sigur intr-o zi. : D
[…] sau ca la Ana Lugojana (sunt INCREDIBIL de bune!) Clătite cu piept de curcan şi mozzarella Clătite cu pui şi ciuperci Share this:FacebookLike this:LikeBe the first to like this […]