Dacă mergeţi la mare pe litoralul românesc şi aveţi o zi mai înnorată sau, pur şi simplu, v-aţi săturat de stat la plajă, puteţi face o vizită de o zi la Constanţa. Cea mai frumoasă destinaţie este, cu siguranţă, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii, adică microrezervaţia de la Constanţa, în cadrul căreia se află Delfinariul şi Planetariul. E un loc foarte ofertant pentru copii, noi am petrecut o zi întreagă acolo, atât de frumos a fost.
Dacă ajungeţi dimineaţa la ora 11 la spectacolul de la Delfinariu, aveţi după aceea timp să vă plimbaţi prin microrezervaţie, să admiraţi mini-grădina zoologică (cu păsări şi animale foarte bine îngrijite – noi am nimerit într-o perioadă bună pentru că mai toate familiile de animale aveau puiuţi şi erau atât de frumoşi!), să faceţi o plimbare călare, poate (e o fermă de cai în interiorul rezervaţiei), să traversaţi heleşteiele pline de raţe, lebede şi gâşte, să vă ascundeţi în stufăriş, să mâncaţi câteva corcoduşe coapte, să urcaţi sus în moara veche sau să vă ascundeţi într-o căsuţă, la umbră.
După amiaza, la 15.30, puteţi merge la Planetariu, Eliza a fost fascinată de prezentare, ea fiind şi foarte pasionată de stele şi planete.
Apoi merge şi o vizită scurtă la parcul cu dinozauri, îmi închipui că nu e aşa spectaculos ca cel de la Râşnov, dar pentru copii va fi distractiv. Nu rataţi la poze oul din care te poţi preface că ieşi şi gura deschisă a dinozaurului, special amenajată pentru poze cu un scăunel pe care se pot urca cei mici.
Delfinariu: acces 50 de lei adulţi şi 25 de lei copii, cu acces gratuit pentru copiii mai mici de 5 ani. Spectacole la orele 11.00, 15.00 şi 19.00
Micro-rezervaţie: dacă aţi luat bilete la Delfinariu, accesul este inclus în contravaloarea lor. Dacă nu, preţul este de 10 lei adult, 5 lei copil şi acces gratuit pentru copiii mai mici de 5 ani.
Planetariu: 10 lei adulţi, 5 lei copii. Teoretic, nu este permis accesul copiilor sub 5 ani, practic, dacă ştiţi că stau liniştiţi, puteţi intra cu ei. În timpul prezentării se face întuneric total şi cei mici se pot speria. Prezentarea e cam grăbită, cu ceva termeni ştiinţifici, dar fascinantă, nouă ne-a plăcut foarte mult.
Parcul cu dinozauri: 15 lei intrarea cu reducere de 50% dacă aţi luat bilete la Delfinariu.
La plecarea din microrezervaţie, puteţi face o plimbare cu double-deckerul turistic (4 lei tarif unic) sau cu telegondola din Mamaia.
Iar dacă vă e foame, puteţi încerca restaurantul Nykos, mâncarea cu specific grecesc a fost foarte bună.
Puteţi încheia ziua cu o plimbare pe faleza de la Constanţa, un loc foarte plăcut şi animat seara. Acolo se află Cazinoul (lăsat în paragină) şi Acvariul (pe care nu l-am vizitat de data asta, tarif 20 de lei adulţi şi 10 lei copii, cu acces gratuit pentru copiii sub 5 ani).
Notă: tarifele şi programul sunt valabile pentru anul 2015. Pentru recomandări mai potrivite tinerilor, accesați acest link: Drag de mare
Multumim Laura, vom merge si noi saptaman viitoare si recomandarile tale pica la fix! 🙂
Ce mă bucur!
E fain la Acvariu, noi am fost acum doua saptamani. Nu e mare ca cel de la Tulcea, dar copiilor am vazut ca le placea. Si mai poti adauga pe lista Muzeul Marinei din Constanta, Andrei a fost fascinat de navele vazute acolo.
si eu ma alatur cu multumiri, cand o trece zaduful, prin sept, mergem si noi un samb-dum la Constanta asa ca am luat notite…. Vacanta frumoasa sa aveti in continuare!
Multumim de informatii! Noi mergem la mare sapt. 17 – 23 aug si avem cazare la Costinesti. Vreau sa ajungem si la Constanta, vom vedea noi cum ne vom descurca, ca nu avem masina. Informatiile tale au picat la fix!
Subscriu in totalitate . As mai adauga o plimbare pe stradutele inguste ce coboara din centru spre faleza, aproape toate cu infrastructura refacuta ( in sfarsit!)….si o vizita la moschee. Privelistea de sus din minaret e foarte frumoasa, se vede si portul si piata Ovidiu, iar moscheea e chiar frumoasa, calda, primitoare….in fiecare an intru cu aceeasi placere…iar intrarea e doar 4 lei pentru adulti.
Total de acord cu articolul si comentariile. Desi destul de departe de Constanta, merita vizitata si Tulcea . Deosebite sunt Acvariu-Centrul Muzeal Ecoturistic “Delta Dunării” si Casa Avramide, superb restaurata. Si muzeul etnografic, situat langa Centrul Muzeal Ecoturistic “Delta Dunării”, ne-a placut mult. Vizitate in 2018.
Tulcea și mai departe Delta sunt pe lista mea de multă vreme, dar pur și simplu nu am reușit să ajung. De curiozitate, cum ai ajuns la articolul ăsta? E ceva mai vechi.
Dupa ce am mancat la Nykos-ul cel aglomerat din Constanta am devenit fani… Acum ne rasfatam la Nykos-ul de la Piata Alba Iulia din Bucuresti. Din pacate, preturile sunt mai mari ca in Constanta…
Eh, toate sunt mai scumpe în București decât în provincie, am remarcat asta în toate lanțurile de restaurante și cafenele.