Am revenit cu și mai multe cărți de Crăciun apărute sau în curs de apariție la editurile din România, așa că sper că nu v-ați cheltuit tot bugetul după primul articol 😀
Editura Nemira – divizia Nemi (carte pentru copii)
Crăciunul fermecat al vulpiței, Dorința de Crăciun a iepurașului, Cadoul de Crăciun al iepurașului – Rebecca Harry
Editura Gama
Prințesa și Crăciunul, Caryl Hart (3+)
Prințesei Eliza îi place să meșterească jucării și să născocească tot felul de mașinării, dar regina îi cere să lase uneltele deoparte și să înceapă să-și facă prieteni adevărați. În apropiere, în atelierul lui Moș Crăciun, spiridușii sunt cuprinși de neliniște. Moșul nu se simte bine și îndată e Noaptea de Ajun! Va reuși, oare, Eliza să-și folosească talentul de inventatoare ca să salveze situația și să-și facă noi prieteni?
Cartea face parte din seria Poveștile prințesei, cinci cărți scrise de Caryl Hart și ilustrate de Sarah Warburton. Inspirate de poveștile clasice ale copilăriei, autoarele au creat cinci prințese moderne, care trăiesc în ziua de astăzi și se confruntă cu situații tipice pentru orice copil. Fiecare carte are un mesaj puternic educativ și motivațional.
Noaptea de Ajun în Țara Minunilor (3+)
O apariție târzie de anul trecut, care merită atenție și anul acesta, este cartea ilustrată Noaptea de Ajun în Țara Minunilor. Inspirată de clasicul poem ‘Twas the Night Before Christmas, această adorabilă versiune îl trimite pe Moș Crăciun să ia ceaiul alături de Pălărierul Nebun, Pisica de Cheshire, Iepurele Alb și Regina de Cupă. Va reuși el, oare, să readucă spiritul sărbătorilor în Țara Minunilor?
Șopi, Bufnița și Pisoi au nevoie de ajutorul tău pentru a salva Crăciunul! Rezolvă activitățile din cartea inclusă și cele 3 puzzle-uri pentru a descoperi alături de cei 3 eroi magia Crăciunului! Puzzle-urile au grade diferite de dificultate și sunt ușor de diferențiat datorită modelului de pe verso.
Editura Aramis
Moș Crăciun din întâmplare, Tom Mc Laughlin (8+)
O carte foarte amuzantă despre un copil care își pune în plan să-l surprindă pe Moș Crăciun în noaptea de Ajun să-l tragă la răspundere pentru faptul că nu i-a adus ce și-a dorit de când era mic. Întinde o grămad de capcane și Moșul se lasă chiar ușor prins. Doar că ce să vezi, are amnezie și nu-și mai aduce aminte că are de livrat cadouri. Așa că Ben pornește alături de el într-o mega aventură plină de amuzament, pentru a-l face pe Moș Crăciun să-și recapete memoria și să-și facă treaba.
Povești clasice de Crăciun
O splendoare de carte ilustrată care conține povești mai mult sau mai puțin cunoscute scrise de autori precum Lev Tolstoi, Selma Lagerlof, Louisa May Alcott, Hans Christian Andersen, A. P. Cehov, Oscar Wilde, Lucy Maud Montgomery.
Este o ocazie perfectă să le faceți cunoștință copiilor voștri cu clasicii literaturii universale, în această selecție de povești mai vesele sau mai triste, despre Crăciun și gesturile deosebite de bunătate care însoțesc această sărbătoare. (8+)
Cartea merita o copertă mai atrăgătoare, merită să o cumpărați, poveștile sunt frumoase, dar nu atrage foarte mult privirea la raft.
Plapuma de Crăciun, Mihaela Adina Eros
O carte de activități cu poveste și diverse jocuri împărțite pe categorii: jocuri de memorie, de observație, de creativitate, de vocabular, plus câteva rețete dulci la final, pentru joaca în bucătărie 🙂
Colinde tradiționale de Crăciun și de Anul Nou
O carte cu versurile unor colinde și cântece de sărbători. Conține 47 de colinde și poezii de Crăciun, bogat ilustrate.
Editura Pandora M
Noaptea în care l-am întâlnit pe Moș Crăciun, Ben Miller (8+)
Jackson știe totul despre renii zburători, elfi și atelierul secret de la Polul Nord, știe despre magia care îl ajută pe Moș Crăciun să ducă daruri peste tot în lume într-o singură noapte; un lucru însă nu știe… cum a ajuns Moș Crăciun să fie Moș Crăciun? Lucrurile se schimbă când, într-o noapte de Ajun, Jackson îl cunoaște pe Moș Crăciun și îi ascultă incredibila poveste.
Așa începe aventura: într-un peisaj magic de iarnă, unde Torvil, un elf răutăcios, este pe cale să descopere adevărata menire a Crăciunului. Poate că nu e chiar povestea pe care o aștepta Jackson, dar, cum spune Moș Crăciun, nu există poveste perfectă.
Surpriza de Crăciun pentru Findus, Sven Nordqvist (5+) și Pettson și Findus. Calendarul familiei 2021
Zăpada s-a așternut peste ferma lui Pettson, iar Crăciunul se apropie văzând cu ochii. Findus, motanul vorbareț, îi mărturisește lui Pettson cât de încântat este de venirea lui Moș Crăciun, care aduce daruri.
„Vai de mine! Cum să-i spun că e posibil ca Moș Crăciun să nu treacă și pe la pisici?” se gândește Pettson.
Așa că îi vine ideea să construiască o mașinărie în formă de Moș Crăciun ca să nu îl dezamăgească pe Findus. Ce-ar putea merge aiurea? Aproape totul…
Calendarul familiei cu minunatele ilustrații ale lui Sven Nordqvist și idei de a celebra nu doar sărbătorile tradiționale românești ci și zile haioase precum: Ziua Înghețatei, Ziua Fericirii, Ziua Familiei sau pe cea a Uitucilor, Ziua Clătitelor sau a Îmbrățișării și multe altele este surpriza editurii Pandora M pentru toți cei care îndrăgesc seria Pettson și Findus.
Editura Humanitas junior
Cea mai frumoasă noapte. Cea mai frumoasă zi, Liana Alexandru, ilustrații de Daniela Olaru
„Erau odată ierni fabuloase, în care ningea într-o noapte cât într-un an, în care zăpezile cădeau atât de înalte, încât și copiii erau uriași când în spinarea dragonilor albi se-nălțau. Era plin de creaturi, în ziua de azi, dispărute: oameni de zăpadă, îngeri de nea, animale polare cu blănuri de-argint; Yeti, uriașul zăpezilor, bântuia nopțile cărări neștiute, iar spiriduși porneau să-l caute, incantând formule magice numite colind. Cât era ziua de albă, copiii ridicau la porți palate, cucerind teritorii în aprige bătălii cu bulgări pe drum.
Sunt două cărți într-una singură, una pornește de la coadă și una de la cap 😀
Învingătorii erau răsplătiți cu nuci, turtă dulce și mere coapte… Și-n toiul celor mai geroase ierni, venea la gura sobei… cel mai frumos Crăciun.Dar iernile acelea erau duse, de la un timp ningea tot mai rar, copiii stăteau izolați în case, în spatele câte unui ecran… Se jucau cu zăpadă artificială, se băteau cu bulgări în rețea, ieșeau tot mai puțin afară, călăreau dragoni virtuali. Mângâiau creaturi digitale, roboței care întorși cu cheița lătrau, mașinării care, din telecomandă, uneori torceau, alteori mieunau.
Iar când sufletul lor începea să tânjească, precum un bulgăre topit, după a naturii magie, ei erau deja prea bătrâni și lumea mult prea uscată, pustie. De aceea, Moșul trebuia în sprijinul magiei albe să sară, altfel nicio iarnă nu mai venea, iar Crăciunul cu totul risca să dispară“.
Editura Litera
Într-o noapte cu zăpadă, Dorințe de Crăciun, Tărâmul de basm al iernii
Noi volume cu povești magice cu animăluțe pentru cititorii începători și fanii lui Holly Webb.
Patru cărți Disney, două re-editări după niște cărți care i-a plăcut foarte foarte mult Elizei când era mică, le-am citit de nici nu mai știu câte ori, și două cu personaje noi: Cenușăreasa la petrecerea Crăciunului, Mica sirenă în căutarea darurilor, Fancy Nancy – Lista lui Moș Crăciun, Vampirina – Ninsoarea de acasă.
Editura Paralela 45
Pantalonii lui Moș Crăciun, Richard Merritt
HO, HO, HO, O, NU! Moș Crăciun și-a pierdut pantalonii ! CEA MAI TARE AVENTURĂ DE CRĂCIUN : Trebuie să găsim pantalonii Moșului ! Câte perechi de pantaloni încap într-o carte fără pereche ?
Ai împodobit bradul? Ai împachetat cadourile și ai expediat felicitările? Foarte bine – pentru că ai altceva de făcut: să găsești pantalonii lui Moș Crăciun! Da, exact! Moș Crăciun a ținut o cură de slăbire și e atât de slab că vechii lui pantaloni largi cad acum de pe el. Te roagă pe tine să-l ajuți să-i găsească. Crăciunul n-are cum să decurgă normal cu Moș Crăciun în chiloți, așa că lasă globurile, uită de colinde și începe căutarea. E câte o pereche de pantaloni pe fiecare pagină dublă.
Îngerul Crăciunului, Anselm Grun
„Îți doresc un înger al Crăciunului care să te vegheze
nu numai de Crăciun,
ci pe tot parcursul anului
și de-a lungul evoluției tale.“
Anselm Grün a studiat teologia, filosofia și administrarea afacerilor și este chelarul Abației benedictine din Münsterschwarzach. Se numără printre cei mai apreciați autori de literatură spirituală, cărțile sale fiind traduse în mai toate limbile europene și vândute în peste 15 000 000 de exemplare.
Editura Art – divizia Vlad și cartea cu Genius
Cândva, iarna, într-o pădure de poveste, un moșneag și-a pierdut o mănușă. Fără să-și dea seama că îi lipsește ceva, moșneagul și-a văzut mai departe de drum. Dar mănușa lui, la scurt timp, a devenit casă calduroasă pentru un șoricel, o broscușă, un iepuraș… Și, cam câte animale credeți că se mai pot adăposti într-o mănușă cu un singur deget?
Olivia se pregătește de Crăciun, Ian Falconer
E Ajunul Crăciunului și purcelușa Olivia nu-și vede capul de treburi. Își ajută mama cu ultimele pregătiri, are grijă să lase în fața șemineului lapte și prăjituri pentru Moș Crăciun, pândește la fereastră alături de frații ei sosirea Moșului. Și iată că s-a făcut dimineața, cadourile așteaptă sub brad, iar Olivia a pregătit o surpriză pentru părinți.
Editura Arthur
Crăciunozaurul și Vrăjitoarea Iarnă, Tom Fletcher
Este cel mai bine păstrat dintre secretele Crăciunului, a șoptit Moșul, ceea ce e surprinzător, pentru că este atât de puternică, încât Crăciunul însuși n-ar exista fără ea. E mai bătrână decât timpul, și totuși la fel de tânără ca ziua de mâine. Este cunoscută numai sub numele VRĂJITOAREA IARNĂ.”
Magia este pe cale să pună din nou stăpânire pe viața lui William Trundle. Hai să ne întoarcem la Polul Nord, unde ne așteaptă:
Crăciunozaurul – cel mai grozav dinozaur, care trage mândru sania pentru…
Moș Crăciun – omul care străbate lumea în lung și-n lat ducând cadouri în Ajunul Crăciunului, mulțumită unei vrăjitoare…
Vrăjitoarea Iarnă – glacială, misterioasă, magică, ea are puterea de a îngheța până și timpul.
Cele mai frumoase povești de Crăciun ale lui Gianni Rodari
Editura Katartis
Au fost odată un urs, un elan și un castor. Tare mai iubeau aceștia sărbătorile de Crăciun. Într-o noapte de ajun, cei trei prieteni au fost așa de ocupați cu pregătirile, încât au uitat de lucrul cel mai important. Bradul! Așa că au dat fuga în pădure și au găsit pomul perfect: un brad nici prea mare, nici prea mic, cu acele moi și frumos mirositoare. S-a ivit însă o problemă: ursul iubea toți copacii, astfel că nu putea să-și lase prietenii să-l taie. Dar cum altfel puteau sărbători aceștia Crăciunul fără pomul de Crăciun?
.
👍💯