Ce îi poţi oferi unui copil care nu neapărat că are de toate, dar are o mulţime de lucruri frumoase şi acces la şi mai multe lucruri frumoase, care locuieşte într-o ţară în care orice jucărie sau hăinuţă e mult mai frumoasă decât ce s-ar găsi la noi? Îmi place să fac cadouri, întotdeauna mi-a plăcut şi de când mă ştiu nu cred că am dăruit vreodată un cadou care să nu-i fie şi util şi drag destinatarului şi care să fie gândit şi plănuit cu săptămâni dacă nu chiar luni în avans. Pentru această fetiţă scumpă pe care o iubesc enorm de mult, am cusut cu mare drag un săculeţ cu iepuraş pe care să i-l umple mama ei cu ouă de ciocolată. Din păcate nu i-l pot trimite plin cu ouă de aici, aşa că o rog pe mămica ei să facă acest lucru pentru mine.
Săculeţul a necesitat multe ore târzii din noapte de cusut pentru că am vrut să fie perfect, aşa că am cusut şi descusut ori de câte ori mi s-a părut ceva în neregulă. Nu e dificil de făcut, doar că necesită ceva mai multă îndemânare la cusut şi multă, multă răbdare.
Materiale: 2 coli A4 de fetru roz, fetru alb, fetru maro, o bucăţică mică de fetru roşu, aţă albă subţire, aţă maro mai groasă, aţă crem pentru mustăţi, aţă roşie pentru cusut gura, aţă neagră pentru ochi şi sprâncene, aţă maro subţire pentru faţă, panglică roz mai subţire, vată pentru umplut iepuraşul.
Imprimaţi tiparul şi transferaţi-l pe fetru. Fiecare parte componentă trebuie să fie în dublu exemplar. Imprimaţi tiparul pe coală A4 (fit to page) dar să aveţi grijă atunci când transferaţi pe fetru să măriţi săculeţul ca să încapă iepurele.
Aşa arată transferat pe fetru, dungile care se văd sunt de la geam, am încercat să fac o poză la soare 🙂
Se lucrează mai întâi iepuraşul, fiecare piesă separat se coase cu aţă subţire, în punct mic, şi se umple cu vată, nu foarte mult. Nu trebuie să fie umflate, ci mai degrabă moi. Înainte de a coase capul, coaseţi detaliile feţei: ochii, sprâncenele, nasul roz, mustăţile.
Se ataşează iepurele de prima parte a săculeţului, cosând pe dos cu aţă subţire astfel încât să nu se vadă pe faţă: mai întâi corpul, apoi capul inserând urechile şi în cele din urmă labele din faţă.
Se cos între ele cele două părţi ale săculeţului cu aţă maro mai groasă, în punct egal, să arate îngrijit (eu şi aici am mai descusut o tură). În partea de sus, zona de deasupra urechilor iepuraşului va trebui îndoită ca să putem introduce panglica. Când coaseţi şi ajungeţi în partea de sus, îndoiţi şi coaseţi fiecare bucată în parte.
În partea de sus se poate observa că am cusut puţin strâmb dar era prea târziu să mai desfac, aşa că am lăsat aşa. Când am introdus panglica şi am încreţit nu s-a mai observat. Aşa arată partea de sus:
Se introduc două bucăţi de panglică şi se leagă între ele de o parte şi de alta. Săculeţul e gata să fie umplut cu surprize de Paşte de la iepuraş (ouă de ciocolată, o jucărie, o carte). Iată şi varianta originală de unde m-am inspirat, este mai mic şi are fundele mai mari, iar iepuraşul e cusut cu aţă contrastantă:
Este foooarte dragut. 🙂 Felicitari, a iesit grozav!
Ena, am gasit pe un site mii de modele pentru fetru, si de Paste si de Craciun. Mi le-am salvat pe cele mai frumoase, asa ca daca esti vreodata in pana de inspiratie, da-mi un semn! 😉
semn!
Ne vedem pe mess si discutam cum sa ti le trimit! 🙂
nu-mi place modelul [acela cu ata contrastanta].
extraordinar saculetul tau! cred ca este una dintre cele mai frumoase realizari ale tale! : D [in materie de craft]
Ma bucur tare mult ca ti-am descoperit site-ul si te citesc in fiecare zi. Ai multe idei superbe si sigur le voi pune si eu in practica.